Nybagt banankage med chokoladeknapper og drys af flormelis
Nybagt banankage med chokoladeknapper og drys af flormelis

 

Weekenden er budt hjertelig velkommen herhjemme.
Er du klar til en weekendbagning?

Jeg har reduceret i sukker og fedtstof, og tilføjet havregryn.
Min opskrift på banankage ser således ud:

Du skal bruge:
3 æg
100 g sukker
2 tsk vaniljesukker
1 dl havregryn
1 tsk bagepulver
2 modne bananer
50 g smeltet smør
1 dl A38
1-2 dl hvedemel
50 g mørkt chokolade

Du skal gøre sådan:
Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
Smelt smørret og afkøl.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig æggesnaps.
Pisk A38 i.
Bland havregryn, hvedemel og bagepulver sammen.
Rør de tørre ingredienser i dejen skiftevis med smørret.
Mos 2 bananer med en gaffel og rør i dejen.
Hæld dejen i en bageform med bagepapir. Jeg har brugt en springform.
Kagen bages i 50-55 minutter.

Når kagen er færdig og tages ud, puttes chokolade ovenpå, så det smelter. På billedet har jeg brugt små chokoladeknapper, som jeg har lagt i en mønster. Man kan også bare hakke chokoladen og drysse henover.

God fornøjelse – og god weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *