Du smider vel ikke en rest havregrød ud efter morgenmaden, vel? Du kan bruge det til disse bløde boller med havregrød. .

Vil du gerne bage bløde boller, så tjek lige denne opskrift op bløde boller med havregrød. Jeg smider en gang imellem en havregrødsrest ud, men ikke så tit. Mine unger er flinke til at spise havregrød og spiser også helst op, men i dag var der en sjat til overs.

Boller med havregrødsrest

William ville så gerne have bløde boller i dag. Jeg ved jo godt, at han mente sådan RIGTIG bløde boller, som fødselsdagsboller, men det er altså kun til fest eller fødselsdage, jeg bager dem. Alligevel kunne jeg godt bage en gang bløde boller, som var grove, men ikke “meget”-grove.




Opskriften på de bløde, lidt grove boller kommer her:

Ingredienser:
5 dl mælk
50 g flydende margarine eller smør
25 g gær
1 æg
En rest havregrød (der var vel svarende til ½ dl havregryn og 1 dl mælk)
1 tsk fint salt
1 spsk honning
200 g grahamsmel
800 g hvedemel

Fremgangsmetode:
– Smelt margarinen i en gryde. Tilsæt mælk og lad det lune til fingrevarmt.
– Smuldr gæren deri og lad det opløse.
– Hæld det i din røreskål og tilsæt havregrød, salt, honning, æg og grahamsmel.
– Lad din køkkenmaskine køre med det
– Tilsæt mel lidt efter lidt indtil dejen er lækker og blød.
– Lad dejen stå på køkkenbordet under et fugtigt klæde og hæve i ca 2 timer.
– Tænd ovnen på 200 C varmluft.
– Form 16 boller og lad dem efterhæve indtil ovnen er varm.
– Pensl bollerne med mælk eller æg – bag i ovnen i ca 15 minutter.

Boller med havregrødsrest1

 

VUPTI, så blev der bagt boller. Selvom de stod på køkkenbordet og hævede i lang tid, så havde jeg jo tid til at lave en masse andet imens. Min hund fik fx en god lang gåtur, imens jeg havde lydbog i ørerne. Bagefter fik jeg lavet et indlæg her til bloggen om madplaner. Hvis du er gået glip af det, så kan du læse det her. 

Tak fordi du læser med. Det betyder alverden.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *