Vi har i dag nydt denne udsøgte – og nemme middag.

Det er et kæmpe hit at få suppe herhjemme på en råkold efterårsdag, når samtlige medlemmer (undtagen mor) har været til fodboldtræning. Alle træder ind ad døren, kolde, sultne, trætte, med røde kinder og trætte ben.
“Åhhhh, jeg glæder mig bare så meget til at få varm suppe”, råbte en af drengene, da han trådte ind af døren. “Jeg kan slet ikke bevæge mine fingre”.
“Har du taget dine fodboldstøvler af udenfor? Husk lige at vaske fingrene”, råbte jeg tilbage.
Hmmm… Hvad er vigtigst?
Beskidte fodboldstøvler og fingre – eller en dejlig “velkommen hjem, min dreng. Var det en god træning i dag?” Den sidste fik han så, da han HAVDE taget fodboldstøvlerne af OG vasket fingre. SÅ stod den på varm suppe.

Blomkålssuppe er verdens nemmeste suppe – og sund – og cremet – og lækker… Mmm.

Nyd den dejlige og cremede blomkålssuppe på en råkold efterårsdag
Nyd den dejlige og cremede blomkålssuppe på en råkold efterårsdag

Du skal bruge:
1 blomkål
Hønsefond eller bouillon
1-1½  liter vand
1 laurbærblad
1 dl fløde
1 tsk citronsaft
Salt og peber

Jeg skar et helt blomkålshoved i mindre buketter, lagde dem i en stor gryde og fyldte op med ca en halv liter hønsefond (jeg havde i fryseren) og ca 1 liter vand. Jeg smuldrede et laurbærblad ned i gryden og bragte det hele i kog. Det kogte i 15 minutter.
Nu blendede jeg hele molevitten med min stavblender til det var uden klumper.
Jeg tilføjede 1 dl fløde, citronsaft, salt og peber.
Suppen er klar til servering. Det er simpelthen så nemt.

Fuldkorns flettebrød er altså også nemt at lave og man kan med god samvittighed spise et stykke eller to til ovenstående suppe.

Disse flettebrød er både velsmagene og dekorative
Disse flettebrød er både velsmagene og dekorative

Du skal bruge:
3½ dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt
250 g fuldkornshvedemel
250 g durummel

Gæren røres ud i vandet. Saltet tilsættes.
Jeg hælder det i skålen til min røremaskine.
Jeg hælder 250 g fuldkorns hvedemel i skålen og rører det godt rundt.
Nu ælter jeg durummelet med indtil dejen slipper skålen.
Dejen hæver i 2 timer i skålen under en fugtigt viskestykke.
Jeg deler dejen i to til to lange brød.
Hvert stykke deler jeg nu i tre. De tre stykker ruller jeg til lange pølser, som jeg fletter sammen.
Jeg lader flettebrødene hæve i min flutesform.
De efterhæver i 1 time.
Jeg bager nu brødene i flutesformen i 20 minutter ved 180 grader i varmluftovn.
Lad dem køle af på en rist inden du serverer brødene sammen med den varme suppe.

Processen med flettebrøds bagning
Processen med flettebrøds bagning. Se hvor smukt det bliver…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *