Jeg har brugt eftermiddagen på at bage disse boller med gulerod og hørfrø.

Som lovet på min Instastory, synes jeg, du skal have opskriften. Boller med gulerod og hørfrø er dejlige, lette og luftige. De blev faktisk blødere, end jeg havde regnet med. Mmmm.

Du skal bruge: Boller med gulerod og hørfrø

90 g smør
4 dl mælk
25 g gær
150 g fintrevet gulerod
1 tsk. sukker
50 g hørfrø
2 æg
300 g grahamsmel
1 tsk. fint salt
550 g hvedemel
1 æg til pensling




Du skal gøre sådan:

Smelt smørret i en lille gryde. Sluk for komfuret, når smørret er smeltet.
Hæld mælk deri. Tjek om det nu er lillefingervarmt.
Smuldr gæren deri.
Skræl og riv guleroden.
Hæl smør, mælk og smør i din røreskål.
Tilføj gulerod, hørfrø, æg, grahamsmel, hvedemel og salt.
Sæt din røremaskine i gang eller ælt dejen RIGTIG godt. Minimum 10 minutter.
Dejen er blød og lidt klistret.
Lad dejen hæve under klæde i 1 time.




Form 16 boller, som lægges på bagepapir på en bageplade.
Lad efterhæve under klæde i ca ½ time.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Bag bollerne i ca 15 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.

Velbekomme.

Forleden var jeg med sønnike til fodboldkamp, og vi var nogle forældre der kom til at snakke om at bage. Det overraskede mig faktisk, at ikke en eneste af de andre forældre, kunne lide at bage. Jeg elsker det og jeg bruger det der MINDFULL-BAGNING, som jeg har fundet på. Det er fred, ro og fokus for mig. I love it!

Vi ses.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *