Jeg har aldrig bagt chiaboller før, men det er bestemt ikke sidste gang.

“Mmmm… rundstykker”!, sagde min sønnike, da han kiggede ind i ovnen. Ja, det kan chiaboller egentligt også godt ligner, med de er det ikke helt. De vil nu alligevel passe ganske udmærket til en dejlig weekendmorgen med et stykke ost, et blødkogt æg og en varm kop kaffe.

Chiafrø er meget oppe i tiden. Sådan er der jo så meget, som vinder indpas i perioder. Nu har chiafrø fået lov til at være populær og godt for kroppen. Så er det da bare med at være med på moden – og gøre kroppen godt.

Chiafrø er det ultimative superfrø. En fantastisk kilde til Omega 3-fedtsyrer. Jeg har fundet følgende om chiafrø: Forebygger hjerte-karsygdomme, gør dig slank, stabiliserer dit blodsukker, giver stærke knogler, styrker din fordøjelse og modvirker infektioner, fodrer huden med sunde fedtsyrer, modvirker PMS (kilde: Iform).

Jamen altså, det er da bare super godt.




Jeg ville gerne prøve at bage brød med chiafrø og begyndte egentligt bare at blande noget sammen (som jeg så tit gør). Det kom der disse lækre boller ud af – og hold op, hvor var det nemt.

Opskrift på chiaboller (18 stk.)

chiabollerDu skal bruge:

5 dl lunkent vand
50 g gær
50 g chiafrø
50 g solsikkefrø
1 tsk. fint salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
2 æg
750 hvid hvede (som er mærkere og grovere end alm. hvedemel)

Pensling: 1 æg + chiafrø50




Du skal gøre sådan:

Udblød gæren i vandet.
Tilføj chiafrø, solsikkefrø, salt, honning, olie og æg.
Afvej 750 g hvid hvede og hæld lidt efter lidt i dejen.
Lad din køkkenmaskine gøre det hårde æltearbejde. Hvis du ikke har en køkkenmaskine, så brug masser af armmuskler. Det er vigtigt, at dejen blive æltet rigtig godt igennem. Gerne i 10 minutter.
Lad dejen hæve i skålen i ca. 1 time.

Form boller af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve imens, ovnen varmer godt op (175 grader varmluft).

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med chiafrø.

Bag bollerne i ca. 15 minutter.

BUM… færdig… så let som ingenting.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *