chili er stærk og sund
Chili Con Carne betyder direkte oversat fra spansk “Chili med kød”. Det smager pragtfuldt. Chili con carne er en vidunderlig ret, der kan varieres i det uendelige.

“Hvad skal du bruge det der chokolade til?”,

spurgte min mellemste knejt mig, da jeg var i gang med aftensmaden. At det skulle i maden, var virkelig sjovt og anderledes, syntes han.

Spis noget chili - det er varmt og godt.
Spis noget chili – det er varmt og godt.

Du skal bruge:
750 g hakket oksekød (du kan også bruge oksekød i tern)
2 løg
2-4 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1-2 hele chilier
1 spsk spidskommen
2 kanelstænger
2 laurbærblade
3 stk. mørk chokolade
1 ds kidneybønner
salt og peber

Du skal gøre sådan:

  1. Svits det hakkede kød.
  2. Pil og skær løg og hvidløg, skær chilierne i meget små stykker – og svits det med. Hvis du ikke har hel chili, så put 1 tsk stødt chili i.
  3. Tilsæt dåsen med de hakkede tomater sammen med spidskommen, kanelstænger og laurbærblade.
  4. Lad retten småsimre under låg i minimum ½ time – gerne så lang tid som muligt. Min plejer at stå på komfuret i 1½-2 timer ved svag varme. Husk at røre rundt i det jævnligt. Tilføj evt. lidt vand løbende. Men husk det skal ikke være helt “sovse”-flydende.
  5. Fem minutter inden servering tages kanelstængerne og laurbærbladene op.
  6. Væden hældes fra kidneybønnerne, de skyldes og tilsættes i gryden.
  7. Put nu de 3 stykker chokolade i gryden og lad dem smelte. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere spidskommen.

Retten kan serveres på et væld af måder:
Server i tortillapandekager med guacomole, salat, agurk, tomat, rød peberfrugt, majs, rødløg og revet cheddar.
Kan også serveres med ris eller groft brød.
Nachos med smeltet ost er vist altid et sikkert hit i børnefamilier. Det er ikke specielt sundt, men det smager…

With all my love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *