Når man, som jeg, har utroligt let til at tage på i vægt og falde i slikskålen (hvis man kan være der), så er disse kugler altså gode at afprøve. De smager næsten af slik, men er altså en anelse sundere. Jeg vil klart anbefale dem. De er et forsøg værd. Ja, selv børnene kan lide dem. Find opskriften på dadelkugler nederst i indlægget. Men læs lige det første først 😉

dadelkugler

Jeg prøver… Jeg prøver virkeligt at leve lidt sundere. Min udfordring er ikke måltiderne, men alt derimellem. Det er – og har altid været – en kæmpe udfordring for mig. Ja, selvom nogle måske vil sige, at jeg har (eller har haft) godt styr over min vægt, så nej… det passer ikke. Det er og var en evig kamp for mig at holde vægten og hvis jeg ikke er ekstremt påpasselig, så ryger der nemt flere og flere og flere kilo på. Jeg ved heldigvis, at jeg ikke er alene (som med så meget andet 😉 ), og igen synes jeg, det er rart, at vi er flere. Omvendt synes jeg jo også, det er synd for de andre, at de skal kæmpe lige så meget med det som jeg.
Hvorfor er det så svært?

Jeg kan fortælle, at jeg HAR været tynd i mit voksenliv og jeg HAR sørme også været tyk i mit voksenliv, og det er sindssygt svært for mig at holde min vægt på det rigtige niveau. Specielt i de perioder, hvor jeg kæmper lidt ekstra med mig selv, mit sind og min psyke. Min energi og mit overskud er bare ikke til det, men jeg håber, at jeg igennem den kamp jeg kæmper med mit sind pt., kommer ud på den anden side med mere energi. Jeg håber, selvom jeg meget ofte er i tvivl, om det nogensinde bliver anderledes.

Det handler slet ikke om KUN at være tynd. Det er som sådan ikke vægten, der er det store problem. Det er selvværdet, der følger med en for høj vægt. Jeg har det ikke godt med mig selv, når jeg tager på i vægt. Jeg mister mig selv. Jeg mister overblikket. Jeg føler, at jeg ikke har styr over situationen og det har jeg det meget skidt med. Jeg tænker dårlige tanker om mig selv og sammenligner mig med alle andre. Jeg ved udmærket, at det ikke er sunde tanker, men jeg kan ikke selv styre det – og så bliver jeg vred på mig selv.

Kan du se det? Det er en ond og dum spiral, der kommer til at fylde alt for meget.
Jeg er faktisk desværre sikker på, at rigtig mange af jer kender disse tanker. At I kender det der med, at man ikke helt selv kan styre det, selvom man virkelig gerne vil. At man kigger sig i spejlet og tænker, at man er for tyk. At man IGEN har lidt svært ved at få jeansene op over røven, selvom de er næsten nye (de gamle var man OGSÅ vokset ud af). Kender du det?

Og når alt det her er skrevet, så skal det ikke lyde som en jamren. Jeg kan jo bare tage mig sammen og gøre noget ved det…. Eller kan jeg? Hvis jeg kunne, så havde jeg gjort det!

Samtidig med det, så kan jeg ofte blive helt skræmt over unge piger (eller andre), der siger, at de er for tykke eller endda kommenterer hinandens kroppe. STOP lige jer selv. Vær stolt af dem I er og vær god mod jer selv i stedet. Skønheden kommer nemlig indefra.

NU kommer jeg frem til det, jeg egentligt gerne vil fortælle jer. Jeg har taget på i vægt og jeg vil gerne smide det igen. MEN vigtigst for mig lige nu er, at jeg inderst inde får det godt. At jeg erkender mine lidt for tykke lår og tænker, at med indre sundhed så kommer alt det andet også. Jeg kan mærker, at mit sind uge for uge bliver bedre. Jeg kan sgu mærke det, kan jeg. I går klarede jeg en mega hård dag med mange udfordringer, men dem klarede jeg også. Og jeg ligger ikke med migræne i dag. JEP, det er mega fedt.

Min søde mand siger, at jeg ser godt ud, min skønne kusine sender mig dejlige sms’er og verden er generelt god ved mig. Ja, det er sgu hårdt at være syg, men så længe jeg ser fremgang, så er jeg dybt taknemmeligt. Jeg lagde i går et trist billede ind på min Facebook og Instagram, og rigtig mange af jer gav mig likes og hjertevarme. Det var rigtig dejligt. Min proces hos psykoterapeuten pt. er hård, men meget nødvendig og forløsende. Og det gør mig simpelthen så glad, når jeg kan mærke, at det gør noget godt for mig. Selvom det er hårdt, der bliver grædt mange tårer og hulket en hel del. Forløsningen er fantastisk.

Lige om lidt er det weekend. Familien kommer hjem og holder fri, slapper af og nyder det. Vi må dog stadig undvære Caroline, som bliver på efterskolen weekenden over.
Jeg har lavet dadelkugler. Dem kan jeg godt lide – og så er de lidt sundere end rigtige romkugler, som ellers også smager sindssygt godt. Du skal tage og prøve disse dadelkugler:

dadelkugler

Dadelkugler:

Du skal bruge:
10 mandler
75 g havregryn
150 g dadler uden sten
2 tsk kakao
½ tsk vaniljepulver
3 tsk romessens
30 g kokosmel

Hele baduljen (minus kokosmel) puttes i en blender eller hakker, som skvadre det hele sammen til en homogen masse. Du ruller en masse små kugler, som til sidst rulles i kokosmel. Læg dem på en tallerken, som sættes i køleskabet indtil de spises.

Amme-nam, værsgo at holde weekend. Nyd dem og vær god mod dig selv og dit indre. Træk vejret dybt ned i maven og sig: “Ahhhh” på udåndingen. Det er OGSÅ forløsende.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *