I dag er det dagen før dagen…

På denne dag… dagen før dagen… altså dagen før juleaften er der, i hvert fald i vores familie, lidt spænding på. Det er der endnu mere i morgen. Sidste år, den 24. december 2015 skrev jeg et helt fint indlæg om god tidsfordriv juleaften. Det handlede om at læse en historie, en julehistorie eller juleevangeliet for familien om eftermiddag, hvor tiden i forvejen bliver lidt lang. Sidste år læste jeg H.C. Andersens “Grantræet”, imens hele familien sad samlet, stille og lyttede. Der var en magisk stilhed, som man sjældent finder i vores ellers meget veltalende familie. Det var et sikkert hit, som jeg meget gerne gør igen.

Du kan læse indlægget lige her ved at klikke på linket: Få ro på familien juleaften.
Har du brug for at finde lidt historier online,

så find dem her:Juleeventyr1

H. C. Andersens “Grantræet”

H. C. Andersens “Den lille pige med svovlstikkerne”

 

Du kan også benytte dagen før dagen eller selve dagen på at smide jer i sofaen og se lidt julefilm sammen. Hvis du ikke har en julefilm eller kan finde på, hvad det skal være, så kan jeg klart anbefale Astrid Lindgrens jul, som er en utrolig hyggelig serie af film af Astrid Lindgren. Jeg elsker den film, og har set den et utal af gange, både som mor og som lærer.

Du kan finde den helt gratis på filmstriben, hvis du blot logger ind med din bibliotekskode. Brug linket til filmstriben her.

Dagen i dag… kan kun

Vores 23. december er fuld af traditioner som fx risengrød, julesnoller, Alene hjemme i TV og hygge. Det har vi glædet os til. I dag har vores drenge dog været lidt på et “sidespor”, så vi har talt med store bogstaver og ord i formiddags for lige at genfinde juleglæden og hyggen. Den var en anelse langt væk fra morgenstunden, men lader til at komme snigende lige så stille nu. Py-ha, det kræver nogle gevaldige dybe indåndinger og tællen til ti af drengenes forældre. Overalt på de sociale medier står der at julefreden har indfundet sig og at alt er fryd og gammen, men jeg vil altså godt indrømme, at i dag har været en anelse anstrengt her hos os. Så ja, det kan da kun blive bedre fra nu af… Det kan vist kun gå én vej.
Glædelig lille juleaften.

Jeg skal lave risengrød nu og skal selvfølgeligbruge denne opskrift: Risengrød i sengen.

Lur mig om ikke der er en portion tilbage i morgen og vi skal lave Klatkager af resterne fra risengrøden i morgen til morgenmad.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *