Her i huset kan vi godt lide lasagne.
Det bedste ved lasagne er, at der nemt laves en stor portion og så kan man spise de lækreste rester dagen efter. På den måde bliver madlavningen og planlægningen i hverdagen meget nemmere – synes jeg.

Nå, men denne lasagne har jeg lavet en million gange og jeg bruger næsten aldrig en opskrift, når jeg laver mad. Det gjorde jeg selvfølgelig engang, da jeg skulle lære at lave mad, men efterhånden sidder madlavningen så meget på rygraden, at jeg bare gør et eller andet. Derfor skal jeg lige tænke mig lidt om, når jeg skal skrive opskriften, for jeg gør jo bare noget. Som min svigermor så ofte har sagt: “Jamen, jeg putter da bare sådan tilpas i”. Det har jeg grinet af mange gange, men efterhånden forstår jeg hende udmærket. Tingene bliver en vane. Kender du også det?
Når mine børn skal bage eller lave noget mad, så er de meget omhyggelige, når de afmåler ingredienserne. Jeg smiler for mig selv og tænker, at de jo bare er i gang med at lære – og denne læring… Ja, den er guld værd.
Giv dine børn plads i køkkenet. Det lønner sig i sidste ende. Tænk hvis de ikke kan lave mad og eksperimentere, når de bliver voksne. I skolen lærer de slet ikke nok, synes jeg ikke. Det er de ikke tid til. De skal også lære hjemmefra… og det er DIT ansvar.
Når dine børn bliver voksne, vil du også sætte pris på, at de laver retter, som DU lavede dem. Der er da ikke noget bedre end fars frikadeller eller mors lasagne, vel?
Husk det nu!

Den bedste lasagne
Den bedste lasagne

Nå, men denne lasagne er nem og lækker. Den er lavet til 5 personer – med en rest til aftensmaden senere på ugen.

Jeg brugte: 

800 g hakket oksefars
2 løg
4 fed hvidløg
2 gulerødder
½ squash
2 dåser hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
4 dl vand
2 tsk salt
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
ca 16 plader lasagneplader (jeg bruger fuldkorn)
4 dl mælk
2 spsk hvedemel
100 g revet ost
Fintrevet muskatnød

 1. Kødsaucen: Hak løg, pres, hvidløg, riv gulerødder og riv squash.
 2. Svits kødet i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits let med
 3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, vand og krydderier.
 4. Bring i kog og lad koge let så lang tid, du har. Minimum 30 minutter. For at få det bedste resultat, lavede jeg kødsaucen først på eftermiddagen, så den stod og simrede hele eftermiddagen. Det får den en meget lækker smag af.
 5. Ostesaucen: Pisk hvedemel og ca 1 dl mælk i en gryde til klumperne er helt væk. Varm stille og roligt op til saucen begynder at tykne.
 6. Tilføj lidt efter lidt mere mælk til det får en passende tykkelse. Pas på det ikke brænder på bunden. Pisk næsten hele tiden.
 7. Tilsæt osten og lad denne smelte.
 8. Smag til sidst af med muskatnød og salt.
 9. Tænd ovnen på 180 grader.
 10. Lasagnen: Find et ovnfast fad. Start med kødsaucen, dernæst ostesauce og lasagneplader. Bliv ved til du ikke har mere af det hele. Slut af med ostesaucen.
 11. Bag i ovnen i 35-40 minutter. De sidste 10 minutter slukker jeg for ovnen, så den bare står og bager ved eftervarmen.

Server lasagnen med salat. En lækker ret.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *