Nytåret er godt overstået. Ingen kom til skade her hos os og ingen vilde tømmermænd.

Dog var hele familien totalt mega trætte i går, og jeg selv var gigantisk mærket af at have afholdt 3 fester (juleaften, familiejulefrokost og nytårsaften) inden for en uge. I dag går det hele meget bedre, og jeg nyder en kop kaffe og en stille stund ved min computer.
Nytårsaften havde jeg selv lavet alt maden – og jeg må ærligt indrømme, at det var ret godt mad, vi fik. Specielt forretten, som jeg her vil dele med jer. Det var MEGA godt, synes jeg.

Her på billedet ser du den forret, som var så magisk god, at jeg helt sikkert vil gentage den engang. Prøv det!
Her på billedet ser du den forret, som var så magisk god, at jeg helt sikkert vil gentage den engang. Prøv det!
  1. I midten er der et stykke brød, der skulle byde 2016 velkommen. Brødet er lavet af købt pizzadej, der er skåret ud i strimler og formet som tal. De blev penslet med æg og drysset med oregano og spiseligt turkis glimmer. Herefter blev de bagt i ovnen i ca. 7 minutter.
  2. Denne lækre “hapser” er et stykke fersk laks, der er omviklet med et stykker seranoskinke og bagt i ovnen i ca.10 minutter. Herefter er den kølet af. Den kan også spises varm.
  3. Pizzadej er rullet ud og dækket med seranoskinke, hvorefter jeg brugte min pizzaskærer til at skære lange strimler, som blev snoet og lagt på bagepapir. De blev penslet med sammenpisket æg og bag i ca. 10 minutter.
  4. Honningmelon med skinke omkring.
  5. Grøn pesto (dog ikke hjemmelavet)
  6. 2 lange grønne asparges omviklet med skinke og bagt i ovnen.
  7. Oliven
  8. Crostini med urtecreme og varmrøget laks. Flutes skæres i 1 cm skiver og bag/tørres i ovnen, til de er sprøde. Urtecreme er lavet af cheasy fraiche rørt op med mayonnaise, lidt sennep, friske krydderurter (jeg brugte purløg, persille, basilikum, timian, som jeg lige havde). Smørres på brødet og der lægges lidt varmrøget laks på toppen. Mums.
  9. Rucola, carpaccio og parmasan.

Det var virkelig en dejlig forret, som egentligt ikke tager så lang tid at trylle frem.

Jeg siger bare rigtig god fornøjelse.

I skal også lige se vores nytårsbord… Bare fordi det var så hyggeligt og fint.

Vores nytårsbord var, efter min mening, helt perfekt.
Vores nytårsbord var, efter min mening, helt perfekt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *