Har du svært ved at finde på den perfekte nytårsforret, så kig lige med her.

Jeg har fundet lidt forskellige ideer til den perfekte nytårsforret. Jeg kan ikke tage æren for alle ideerne, tvært imod. Jeg er selv en ivrig bruger af nettet, når jeg skal finde opskrifter til noget nyt. Selvom jeg er rimelig ferm i et køkken, kan jeg jo ikke lave og finde på alting. Jeg er jo ikke kok, vel. Til gengæld er jeg ret vild med at få ideer, og så bare lave det til mit eget på min egen måde. Det er for mig en slags kreativ proces – og den kreativitet er jeg temmelig vild med. Den seneste tid har det været småt med kreativitet, hvilket jeg håber, jeg kan få rettet en smule op på i året der kommer.

godt nytår
Skal du holde nytår og har brug for lidt ideer, ja så vil jeg anbefale at kigge med her:
Her på billedet ser du den forret, som var så magisk god, at jeg helt sikkert vil gentage den engang. Prøv det!
Her på billedet ser du den forret, som var så magisk god, at jeg helt sikkert vil gentage den engang. Prøv det!

Allerførst vil jeg fremhæve den forret, jeg selv lavede for et par år siden. Den var let at lave, smuk, lækker og rigtig god. Selvfølgelig skal den fremhæves som Den bedste nytårsforret, fordi det jo er min egen. Jeg har selv fundet på den (måske har jeg dengang samlet ideer rundt omkring).

Du kan lave en masse forskellige småretter på sådan en tallerken. Blot du tænker over, at den ikke skal mætte så meget, at gæsterne ikke kan spise resten af den mad, du har brug hele dagen på at trylle frem. Faktisk er denne forret lidt stor. Du kan egentligt godt “nøjes” med lidt mindre.

Jeg holder selv at tallerkner, hvor der er en masse småretter på. Fx tapastallerkner eller fisketallerkner. Det er virkelig lækkert.

Det er også rigtig lækkert at starte middagen med en lille portion suppe som fx ostesuppe, Fiskesuppe, Tomatsuppe eller Kartoffel-porresuppe. Den kan anrettes i fine skåle eller dybe tallerkner med lidt pynt på toppen og med et lille lækkert stykke brød til.

Bruschetta med tomat og basilikum

Du kan også starte med en ret nem og lækker forret som fx denne Bruschetta med tomat. De kan fx også laves til fx dronningens nytårstale. Lav dem små og lækre – lige til at hapse.

Bruschetta skal, for at blive virkelig velsmagende, laves med rigtig gode tomater. Det er selvfølgelig mest om sommeren, vi kan købe de nye og gode tomater, men her til nytår plejer supermarkederne at bugne at gode (dyre) råvarer, så det må være til at finde. Nej, hvor er det egentligt lækkert. Mon ikke vi snart skal trylle dem frem herhjemme?

Her følger lidt links fra andre blogs og hjemmesider. Jeg takker alle de gode bloggere, kokke og andre hjemmesider derude, som er så sindssygt dygtige til at inspirere mig.

Jeg linker selvfølgelig til nogle af dem, jeg elsker at læse med på:

Her på Valdemarsro har jeg søgt på nytår og fået en masse lækkert frem. Både forret, hovedretter, desserter, drinks, tanker og meget mere. Hun er så sindssyg dygtig til at “style” sine retter og tager gode og flotte billeder, synes jeg i hvert fald. Jeg er vild med hendes farver, og så er hun bare dygtig til at lave mad.

Hos Madbanditten er der også mange gode ideer til en hel nytårsmenu. Hun er altså også sindssygt dygtig og laver det lækreste og flotteste mad. Jeg er meget inspireret af hende (Jane Faeber) og kan jo slet ikke nå hende til sokkeholderne. Det er jo heller ikke et must eller et krav, blot man kan blive inspireret og imponeret. Det er da virkelig dejligt.

Her hos Isabellas har jeg også søgt på nytår, og er kommet frem til alle disse lækre links. Der er mange fine og gode ideer, som du sagtens kan bruge.

Værsgo, det var hvad jeg havde til dig af ideer til nytårsmenuen – mest forretten, som jeg selv holder rigtig meget af.

Hvad skal børnene have?

Ja, hvis dine børn ikke kan spise det samme som de voksne, så kan du finde ideer til børnenes menu her.

Rigtig godt nytår.

www.meskildsen.dk
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *