Du kender da godt udtrykket “Der er så meget, kvinder ikke forstår”, gør du ikke? Jeg oplevede en sjov episode, hvor mændene omkring mig helt sikkert smilede inderst inde – og samtidig smilede jeg, fordi jeg var totalt ligeglad.

Kvinder, kvinder, kvinder… Vi kan sgu mange ting. RIGTIG mange ting. Ligesom mændene også kan mange ting. Heldigvis er vi alle sammen forskellige. Både mænd og kvinder. Individ og individ. Forskellige – og alligevel så ens på nogle punkter. Vores interesser, viden, omgangstone, væremåde er forskellige. Thank God for that.

Der er så meget kvinder ikke forstår… Det stammer vist fra en reklame eller noget. Vist noget med fodbold. Tror jeg nok. Jeg har “opfundet” en ny reklame af slagsen. Der er bare ikke skrevet manuskript på den, den er bare ikke blevet filmet eller noget… endnu. Nej, den er udlevet i virkeligheden og den er pisse god og sjov 🙂

Ny reklameidé

Jeg var til fodboldkamp med min søn. Som baggrundsviden kan jeg fortælle, at jeg overhovedet ikke går op i fodbold – trods det, at jeg har giftet mig med en fodboldidiot og fået tre fodboldtossede unger. Jeg har været til et utal af fodboldkampe og heppet med på sidelinjen. Så længe mine egne fodboldtosser spiller, så er det helt okay med mig. Det kan jeg såmænd godt lide, men jeg er stadig ikke helt sikker på regler osv.  For det interesserer mig ikke det fjerneste og jeg er fuldstændig ligeglad.

Nå, men jeg var til fodboldkamp. Sønnike skulle spille med et hold ældre end ham, som han ellers ikke plejer at spille med og jeg derfor ikke kender de andre forældre. Jeg sad der på bænken som eneste mor blandt en masse fremmede fædre. Det var pisse koldt og blæste en halv orkan fra vest, så jeg vil ikke sige, at jeg nød det. Jeg ville såmænd hellere bruge søndagen hjemme i mit varme hus. Ja, havde det ikke været for sønnike, så havde jeg været der.

På bænken

Bænken var lang – 5 fædre side om side og mor her på yderste fløj. Jeg fulgte lidt med i deres snakke, imens jeg inderst inde ærgrede mig over ikke at have nok tøj på og kiggede jo også på drengene, der var ved at være klar til kamp. Jeg bidrog ikke til snakken, da jeg fandt deres snak yderst kedelig, ligegyldig og uinteressant. Al snakken handlede selvfølgelig om fodbold og hvordan deres drenge klarede sig i de forskellige kampe. Der var ikke grænser for, hvad de kunne hver især. Blærerøve, siger jeg bare. Sådan bliver de fædre, når deres sønner klarer sig godt i en fodboldkamp. Jeg siger det bare. Jeg er selv gift med en.

“Hvem er ham der backen? Er det er ny spiller?”, blev der spurgt fra en af fædrene. Snakken gik og de andre vidste ikke, hvem det var.

“Er det ham der nummer 8?”, spørger jeg så og kigger på nummer 8 og bagefter på mændene.

kvinder og fodbold

Alle mændenes ansigter vendtes mod mig. Stilhed… DAMEN SAGDE NOGET…

En venlig mand viste interesse og sagde: “Altså backen derovre. Vi ved ikke, hvad han hedder”.

Jeg kigger ud på banen. “Er det nummer 8?”, siger jeg så igen.

“Backen?”, bliver der spurgt, imens mændenes ansigt skiftevis kigger på spillerne og mig – og INGEN andre siger noget. Stilhed…

“Altså, jeg ved ikke, om han er back eller hvad han er, men nummer 8 hedder Oscar”.

Stilhed igen…

Jeg kigger ud på banen, konstaterer og nikker til mændene for at vise, at det er rigtigt. Nummer 8 hedder Oscar.

Der er så meget kvinder ikke forstår

Ud fra deres ansigtsudtryk at dømme, tænkte de alle: “Der er så meget kvinder ikke forstår”. Jeg havde en fuldstændig afslappet følelse indeni. De mænd måtte tænke, hvad de ville. Jeg var temmelig ligeglad. Jeg var glad ,for at jeg så sønnikes kamp – fordi han var glad for, at jeg var der. Jeg var også glad for at komme hjem i varmen igen, hvor en ekstra sidegevinst var, at jeg ikke skulle høre på de “kloge” hoveder, som sådan nogle fædre bliver, når sønnike spiller bold. Der er ikke grænser for, hvad de ved og de har tusind meninger om, hvad de forskellige spillere skal gøre på banen.

Jeg sad faktisk bare og tænkte, at det var fedt at se, at drengene gav den gas og man kunne se, at de nød at spille fodbold. Det kan godt være, at der er så meget kvinder ikke forstår og at jeg helt sikkert ikke forstod at begå mig blandt fodboldfædrene den dag, men jeg VED, at de vigtigste er, at drengene gør deres bedste og har det fedt, når de spiller. Det må være det vigtigste – synes jeg altså.

Jeg håber, du fik et lille smil på læben, som jeg og fodboldfædrene gjorde, og at du får en pragtfuld weekend.

hjerte

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *