Hvad ville livet være, hvis ikke vi havde mod til at prøve noget. Vincent Van Gogh
Citat #12

 

Går man ind på Wikipedia og skriver mod, kommer dette frem:

Mod er evnen til at konfrontere angst, frygt, smerte, risiko, usikkerhed og intimidering. Mod er ofte symbolsk forbundet med løven eller ørnen.

Jeg har netop læst en artikel i Femina. Den handlede om mod og jeg følte mig meget ramt af den. Jeg er simpelthen nødt til at dele det med jer… Det gav derfor anledning til, at jeg nu skriver dette indlæg og tage en ordentligt mundfuld mod indenbords.

“…faktisk er vi alle født modige – og med små skridt kan vi alle udfordre os selv og grave modet frem igen”.

Sådan skriver Camilla Holmgaard i artiklen. Jeg kan godt anbefale dig, at læse artiklen.

Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg er en modig kvinde – en kvinde med mod på livet.
Mange af dem jeg holder af, vil helt sikkert sige, at de synes, jeg er modig. Men de skulle bare vide, hvordan kroppen ofte sitrer og hjertet banker. Jo jo, jeg har da også mod, men jeg er bare inderst inde ret usikker. Jeg er bare utrolig god til at skjule det. Jeg arbejder hele tiden med mit selvværd, så det bliver jo løbende bedre. Heldigvis. Jeg synes faktisk, jeg er godt på vej.

Jeg har tegnet en tegning til mig selv. Det gør jeg tit, når jeg skal have styr på tankerne. Måske kan du bruge det til noget?
Jeg har tegnet en tegning til mig selv. Det gør jeg tit, når jeg skal have styr på tankerne. Måske kan du bruge det til noget?

Man skal tro på sig selv og være sig selv tro. Være sine følelser tro. Mærke kroppen og lytte til hjertet. Da jeg var barn, havde jeg ikke mulighed for at være mine følelser tro. Jeg prøvede indimellem (for jeg var modig), men jeg fik altid ad vide, at det snakker vi ikke mere om. Når jeg fx konfronterede mine forældre med deres alkoholmisbrug, skulle vi ikke snakke om det og jeg skulle ikke blande mig. Det krævede sindssyg meget mod for mig at sige noget. Jeg tog tilløb i lang tid og flere gange, men jeg fik sjældent noget godt ud af det. Kun “slag” i hovedet om, at jeg var alt for sart, altid ville blande mig for meget og det skulle jeg lade være med. Derfor er det svært for mig nu virkeligt at tage mig selv alvorligt og lytte til mig selv. At tro på mig selv og være mig selv tro.

Et kort jeg lavede engang for længe siden. Ordene betyder faktisk en del for mig. Jeg elsker ord! Og så bliver det ikke mindre af, at min lille guitarspiller herhjemme er sindssygt god og charmerende, når han spiller sangen. I love it!
Et kort jeg lavede engang for længe siden. Ordene betyder faktisk en del for mig. Jeg elsker ord! Og så bliver det ikke mindre af, at min lille guitarspiller herhjemme er sindssygt god og charmerende, når han spiller sangen. I love it!

 

Mange ting kræver, at man tænker sig godt om først. Nogle ting kan man tænke for meget over, så det aldrig bliver til noget (måske har man ikke modet eller lysten) og andre ting er så nemme, at man bare har modet til det.
Jeg har i noget tid arbejdet på denne blog, rettet til, leget, udfordret systemet og skrevet indlæg. Jeg har bare ikke rigtig sagt til det nogen. Ikke særlig mange i hvert fald. Jeg er i virkeligheden lidt bange for, om jeg kan finde ud af det, om hvad andre vil sige og synes og meget mere. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om tabu, hvor jeg har skrevet lidt om, hvor svært det er at bryde tabuer. Du har højst sandsynligt ikke læst det, for du vidste jo ikke, at det var der…
Alt det med mod vs frygt, tabu, hvad tænker andre, dårligt selvværd osv. er selvfølgelig grunden til, at jeg ikke har turde fortælle nogen om denne blog. Jeg er sindssyg bange for andres reaktioner, men ved du hvad? Jeg tror faktisk på det. Jeg tror faktisk på, at det er godt for mig at lave den blog og at jeg kan gøre det og gøre en forskel. Jeg har en god mavefornemmelse, når jeg arbejder med min blog og det er faktisk blevet terapeutisk for mig at skrive. Jeg skriver ikke kun her. Jeg har skrevet sindssyg mange sider, som jeg pt. har for mig selv ;-). Det kræver nemlig også mod at komme helt ud over scenekanten, men jeg tror på, at jeg KAN og jeg VIL. Det tager tid at finde modet frem. Små skridt fremad er også skridt fremad.

"Det er forfærdelig svært at være m-m-modig", sagde Grisling, "når man kun er et meget lille dyr". A.A. Milne , Grisling
Citat#11

Jeg opretter meget snart en facebookside, så man også kan følge med derfra. Det er i virkeligheden det, jeg er ved at lægge op til med dette indlæg. Det er svært og kræver mod, for så ved jeg, at der er mange, der ved, at denne blog eksisterer og jeg “springer ud i det”.

Jeg elsker ord. Og jeg elsker børnelitteratur. Det er noget helt særligt. Min største fan er Astrid Lindgren. Jeg har arbejdet med Astrid Lindgren utallige gange i min tid som indskolingslærer, og det har været nogle af de bedste forløb, jeg har lavet. Specielt har Pippi en stor plads i mit hjerte og jeg bliver aldrig træt af hendes ligefremme, ærlige og åbenhjertige måde at være på. Hvem der bare havde hendes mod, hva´?

Pippi Langstrøpe

Jeg håber, du kan lide, hvad du læser.
Du må meget gerne smide en kommentar herunder, følge mig på Facebook, Instagram og skrive din på min nyhedsmail til højre på bloggen. TAK!

With all my love

4 Comments on Det handler om mod. Er du modig?

 1. Anne-Louise
  12. november 2015 at 6:27 AM (5 år ago)

  Du er i den grad modig. Tak fordi du deler dine tanker og følelser, det er vi mange, der kan lære meget af. Jeg blev i hvert fald ramt af sætningen “Nogle ting kan man tænke for meget over, så det aldrig bliver til noget”. Der skal handling til – også.
  Jeg vil glæde mig til at følge dig her på bloggen ☺

  Svar
  • Meskildsen
   12. november 2015 at 2:12 PM (5 år ago)

   Kære Anne-Louise.
   Tusind tak. Det kræver også lidt (en del) mod.
   Jeg er helt overvældet over den respons, jeg har fået (både her og på Facebook).
   Fedt at du også kan bruge det til noget. Mon ikke mange kan det?
   De kærligste hilsner
   Martine

   Svar
 2. Kirsten
  11. november 2015 at 2:56 PM (5 år ago)

  Jeg synes du er modig Martine!!
  En super fin blog, som jeg vil følge med glæde
  Kæmpe krammer

  Svar
  • Meskildsen
   12. november 2015 at 2:11 PM (5 år ago)

   Kære Kirsten
   Tusind tak.
   Jeg er glad for, at du vil følge med.
   Kærlige og varme hilsner
   Martine

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *