Citatet, som Storm P., er ejeren af, handler om and. I dette indlæg burde det vist handle om kylling...
Citatet, som Storm P., er ejeren af, handler om and. I dette indlæg handler det om kylling…

Kylling i cornflakes

Jeg elsker Storm P.´s citater. Og jeg elsker kylling.
Vi kender vel alle – eller mange af os – at vi gerne vil leve sundt og samtidig godt. Vi ved jo også, at det er vigtigt med sund kost, for at kroppen og hjernen fungerer optimalt.  Når det så er skrevet, så ved mange af os også, at det samtidig kan være svært hele tiden at finde på sunde og varierende måltider dag ud og dag ind. Vi gider jo heller ikke at spise det samme hver dag eller hver uge. Os med børn skal også variere måltiderne og udbuddet, så børnene får sundt mad og samtidig udvider deres horisont og smagssanser. Men samtidig er vi alle – børn som voksne – utrolige vanemennesker, som har det bedst med at tingene er, som de plejer. Derfor har vi nok også en tendens til, at vi ofte vælger de samme retter, når vi skal vælge, hvad vi skal have at spise. Ind imellem er det bare svært at finde på nyt, selvom vi egentligt gerne vil.
Nå, men vi ved jo, at der findes nogle officielle kostråd, som er lavet af miljø- og fødevareministeriet. Herhjemme vil jeg da helst, at vi følger dem nogenlunde.
Et af punkterne, som jeg ved, vi klarer rimelig godt, er at man skal vælge magert kød og kødpålæg. Vi spiser en del kylling, som jo er meget magert kød. Når vi vælger det magre kød frem for kød med højt fedtindhold, får vi de gode næringsstoffer fra kødet, men ikke så meget mættet fedt. Mættet fedt kan være med til at øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme, så det må siges at være win-win.
Vi elsker kylling, og vi har mange forskellige retter med kylling at vælge imellem.

Kylling stegt i cornflakes
Kylling stegt i cornflakes

Én af mine børns favoritter er KYLLING I CORNFLAKES. Det er en ret, min store datter har lært at lave til hjemkundskab i skolen for flere år siden. Det er nemt og tilbehøret kan varieres til det uendelige.

SÅ SIMPELT ER DET:

Jeg brugte kyllingebrystfileter, som jeg skar i mine stykker. Man kan også lave de store fileter, men skal de stege i længere tid for at blive gennemstegt, og så kan man risikere at cornflakesene bliver brændte og sorte.
Jeg fyldte en del cornflakes i en skål og maste det godt med hænderne. Kyllingen blev vendt og trykket godt ned i cornflakesene, så det kom til at sidde fast på kyllingen. Kyllingen blev ikke vendt i noget vådt først, så det var kyllingens egen saft, der “limede” cornflakesene fast. Herefter stegte jeg kyllingen i en pande med olivenolie og en smule flydende Becel. Pas på med for høj varme, så de ikke bliver brændte og sorte. De skal være lige på grænsen til at blive sorte, så bliver de bedst sprøde. Mmm…

Som tilbehør i dag fik vi en helt almindelig salat med majssnacks, samt lidt ovnbagte pommes frites.

Kylling i cornflakes

Spis kylling!
Det smager godt, er sundt, fedtfattigt og proteinrigt.
HUSK: Kylling skal være gennemstegt.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *