Jeg vil de næste dage lave en serie af indlæg med en hyldest til den der kærlighed.

Det er noget, vi alle er omgivet af på en eller anden måde. For alle er det selvfølgelig ikke i parforhold, men kærligheden er i os alle – Vi ER kærlighed.

Lad os hylde kærlighed
Lad os hylde kærlighed

 

Herhjemme hos os er vi kommet i den alder, hvor vi af og til hører om nye venner eller bekendte, der skal skilles. Hver evig eneste gang bliver jeg ked af det indeni. Jeg kan næsten ikke bære, når familier splittes. Jeg synes, det er synd – for alle implicerede parter. Det er både selve ægteparret, børnene, familien og vennerne, der bliver påvirket af deres beslutning. Når beslutningen er taget, så er den taget, og så ønsker jeg selvfølgelig parret, at de kommer igennem skilsmissen på en fornuftig måde og får det godt bagefter. Jeg er ikke kynisk og modstander af skilsmisser. Slet ikke. Jeg har en god ven, som engang spurgte mig, om jeg troede, de ville blive skilt engang. Det syntes jeg ikke, jeg kunne svare rigtigt på, men jeg kunne svare, at jeg til enhver tid vil sige, at man ikke skal blive sammen for enhver pris, men at man skal arbejde for kærligheden. Det kommer ikke at sig selv.

Vidste du egentligt godt, at 2014 var det år med det højeste antal skilsmisser i Danmark på et år – nogensinde? Intet mindre end 19435 par blev skilt i Danmark i 2014.
Vidste du så godt, at det er i ægteskabets 6. år, der er flest, der bliver skilt? (fra Danmarks statistik).

Skal vi ikke lave om på det? Det er jo os, der lever i ægteskab, der skal gøre en ihærdig indsats for at redde familierne og ægteskaberne her i Danmark.

Den første tid i et parforhold er præget af forelskelse. Forelskelsen varer kun et stykke tid, så damper den af og bliver måske til kærlighed. Forelskelse er skønt, mega fedt, fantastisk… Jeg elsker altså at være forelsket. Man lever fuldstændig i en anden verden, hvor man bare kun har øjne for hinanden.
I forelskelsen er man blind for den andens parts negative sider, men når det bliver kærlighed, kan man godt se dem og accepterer dem, for man synes stadig, at den anden er den dejligste. Man skal dyrke kærligheden, for ellers kan den dø hen. Man begynder at tage hinanden for givet, det bliver hverdag med mange sure pligter, så man kommer til at glemme hinanden. Sådan sker det i mange hjem, tror jeg desværre. Jeg er bange for at alt for mange går og tror, at græsset er grønnere på den anden side, glemmer sig selv, partneren og kærligheden midt i drømmene om “det bedste”. Jeg synes, det er for let at tro, at alle andre har det bedre og lettere end en selv. I stedet skulle man bruge energien på en kigge indad. Det er lige meget med de andre, naboerne, vennerne osv. Hvordan har du det? Hvordan har I det? Elsker du dig selv? Elsker du din partner? Elsker du jeres liv sammen? Hvis ikke, så find tilbage til jeres fælles forelskelse og kærlighed. Gør en indsats – INDEN du vælger skilsmisse.

På søndag den 14. februar er det Valentins dag. Valentins dag er kendt som “de elskendes helligdag“.

På søndag skal vi fejre kærligheden. Den skal faktisk hyldes hver dag. Kærlighed er skønt og vigtigt.
På søndag skal vi fejre kærligheden. Den skal faktisk hyldes hver dag. Kærlighed er skønt og vigtigt.

Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig usikkert. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.
(Fra Wikipedia.)

Valentins dag er en god anledning til at kigge din partner dybt i øjnene, føle en lille forelskelse igen og sætte pris på alt det han eller hun har givet dig og giver dig. Det er, efter min mening, ikke nok kun at gøre det til Valentins dag, men du kan da starte der på søndag 😉 – og så huske det hver evig eneste uge, dag, minut og sekund. Tag ikke noget for givet. Man skal arbejde for kærligheden –  Den kan godt lykkes.

Jeg vil lige anbefale en god og lærerig bog, som jeg tidligere har skrevet om. Det er Joan Ørtings bog: “Elsk dig selv”. Find indlægget her.

Pøj pøj med det… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *