Jul med Hamaperler er en dejlig og afslappende juleaktivitet – og billedet dertil er gammelt. Et helt år gammelt.

 

juleperleplader

 

Jeg opfandt jul med hamaperler for et års tid siden. Da var min mindstemand syg og hjemme fra skole. Sådan en dag kan godt være temmelig kedelig – med mindre man ligger i sengen og er total ukampdygtig. Det var han ikke. Han var bare sådan skidt tilpas (så vidt jeg husker).

For at få tiden til at gå – uden at se alt for meget fjernsyn – fandt vi vores kasse med HAMA rørperler frem. Stille sad vi side om side og fremtryllede de fineste juleperleplader. Og jeg kan fortælle jer, at vi lavede mange.
Jeg elsker at lave perleplader med mine børn. Det giver en magisk ro og koncentration i kroppen og sindet. Det er nærmest meditativt.
Senere i julemåneden brugte jeg alle frostblomst-perlepladerne til bordpynt. Du skal bruge en fin ensfarvet dug og hvide iskrystaller/ frostblomster, som bliver spredt over dugen. Det er simpelthen så smukt og enkelt. Skal det været helt magisk – så put lidt lim på pladerne og drys med lidt sølvglimmer. Det har jeg ikke selv lavet, men jeg fandt lige på det i skivende stund. Det kunne virkelig være fint på et smukt hvidt julebord.

Mon mit juleaftens bord skal pyntes på den måde i år???
Hvordan skal dit julebord pyntes?
Som ekstra gevinst kan jeg fortælle, at jeg engang i en påskeferie havde en datter, der kedede sig bravt. Dagen efter skulle vi have gæster, så jeg satte pigebarnet til at lave perleplader i påskemotiver (kyllinger, harer, påskeæg m.m.), som til næste dags gæstemiddag blev lagt som pynt på dugen. Hele eftermiddagen blev der fremtryllet fine påskemotiver i perler, prinsessen kedede sig ikke mere og alle gæsterne kommenterede bordpynten, som var så fin så fin.

Hama perler kan bruges til alle årstider, højtider osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Samtidig er perleplader faktisk for alle – store som små.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *