Hvis du er barn af en alkoholiker eller voksent barn af alkoholiker, går du helt sikkert ofte med følelsen af, at du ikke gør det godt nok. Du er bange for ikke at gøre det godt nok. Det kan være i alle mulige situationer – i skolen, på arbejdet, som forælder, i sociale sammenhænge, som partner og mange andre ting. Måske ved du ikke, at det hænger sammen, men det gør det højst sandsynligt. Der kan selvfølgelig også være andre ting, der kan spille ind, men HVIS du er barn af alkoholiker, så tror jeg, at der er en sammenhæng.

Er du bange for ikke at gøre tingene godt nok. Måske skyldes det dine forældres alkoholmisbrug?
Er du bange for ikke at gøre tingene godt nok. Måske skyldes det at du er barn af alkoholiker?

 

Men du skal vide, at du er ikke alene. Vi er mange, der har oplevet (og nogle der står midt i det), at ens forældre drikker alt for meget. For mig har det betydet rigtig mange ting, og jeg kan skrive side op og side ned om det. Men i dag vil jeg tage udgangspunkt i at være bange for ikke at gøre tingene godt nok. Indeni kan man godt gå med den tro, at hvis jeg ikke gør det godt nok, så er der nok ikke nogen, der lægger mærke til mig. Den følelse kommer fra den svigt, som man oplever ved forældres alkoholmisbrug. For det ER en svigt. Man vil gøre ALT, hvad man kan, så der i det mindste er “nogle”, der lægger mærke til mig. Sådan har jeg tit haft det. Der skal i hvert fald ikke komme nogen og sige, at jeg ikke gør det godt nok. Omvendt har jeg også haft en anden følelse, når vi snakker om ikke at være god nok eller gøre tingene godt nok. Nu skal jeg fortælle dig en lille historie…

Da jeg gik i skole – for mange år siden – da var jeg en mønsterelev. Jeg passede mine ting, jeg var en god kammerat, jeg mobbede og drillede ikke nogen… Kort sagt, jeg gjorde, hvad jeg skulle. Og det var på trods af, at jeg inderst inde var ked af det, frustreret, bange og følte at alting var forkert for mig. JEG var anderledes, fordi min familie var anderledes, fordi mine forældre drak – og DET måtte ingen se, for så ville jeg komme på børnehjem (troede jeg). DERFOR gjorde jeg alt hvad jeg kunne for at være en mønsterelev, være en god kammerat og gøre de rigtige ting. Så ville ingen opdage, at mine familie var forkert og anderledes end de andres. Jeg gik med en konstant frygt for, at nogen ville opdage at mine forældre drak for meget, at der ikke var styr på de mest elementære ting for mig i mit hjem (dem havde jeg jo selv styr på) og at der så en dag ville komme nogen og tvangsfjerne mig fra mit hjem. Jeg var mega bange. Og jeg var i særdeleshed bange for ikke at gøre tingene godt nok – OG BLIVE AFSLØRET.
Jeg var desuden inderst inde meget ensom, fordi jeg gik med alle mine tanker helt alene. Jeg havde dog masser af veninder og venner, men dem turde jeg da ikke sige noget til, for tænk hvis de afslørede min hemmelighed. Jeg skulle faktisk op i en ret høj “voksen”alder, før jeg turde åbne lidt op. Sidenhen har jeg fået hjælp til at åbne endnu mere op og har nu en fantastisk psykoterapeut, som hjælper mig videre med alle mine traumer fra dengang. Det er en lang proces, som er svær at komme udenom.

Hvis du er barn af alkoholiker, betyder alkohol sikkert en masse for dig.
Hvis du er barn af alkoholiker, betyder alkohol sikkert en masse for dig.

Jeg vil skrive lidt mere om dette emne i morgen. Jeg vil fx fortælle lidt om, hvad det har betydet i mit voksenliv, at jeg har kæmpet med min angst for ikke at gøre tingene godt nok eller at være god nok. Mit hoved fortæller mig, at jeg gør tingene godt nok – ofte mere end godt nok, men min krop, følelser og angst fortæller mig noget andet. Det er meget dobbeltmodsigende og svært at håndtere. Læs med i morgen…

With all my love

 

2 Comments on Er du barn af alkoholiker og bange for ikke at gøre det godt nok?

 1. Kirsten Schmidt-Pedersen
  6. februar 2016 at 5:02 PM (3 år ago)

  Tusind tak Martine ❤️
  Jeg er et voksent barn af alkoholiker som har sat dybe ar i mig. Nu har jeg valgt at tage ansvar for mig selv, jeg har altid elsket andre højere end mig selv og det har kostet mig selv. Nu skal jeg til at finde ud hvem jeg er og jeg er ved at rydde op i det indre kaos jeg har. Jeg har valgt at opsøge hjælp og skal starte på et vbam ( voksne børn af misbrugere)6 ugers kursus i april. Tak for du delte med os ❤️

  Svar
  • Meskildsen
   7. februar 2016 at 7:55 AM (3 år ago)

   Kæreste Kirsten.
   Hvor er det godt, at du også søger hjælp. Det er virkelig nødvendigt for os.
   God rejse til dig.
   Hvor kan man komme på sådan et kursus??
   Kærlige tanker fra Martine

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *