Jeg har haft i tankerne, at jeg ville prøve at lave nogle lidt anderledes fastelavnsboller i år.
Lur mig om ikke også jeg kommer til at bage de gode gamle fastelavnsboller med creme og glasur på toppen!!

Lækre og velsmagende fastelavnsboller lavet af vandbakkelser
Lækre og velsmagende fastelavnsboller lavet af vandbakkelser

 




Denne fastelavnsboller smager intet mindre end fantastisk. Den er lækker, blød og velsmagende. Mums!
Den er lavet af vandbakkelser, creme, hindbærflødeskum og chokoladeglasur. En ret god kombination, hvis du spørger mig.

Vandbakkelser:
Du skal bruge:
6 dl vand
250 g saltet smør
300 g hvedemel
7-8 æg

Du skal gøre sådan:

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Hæld vand og smør i en gryde og kog op.
  3. Når vand og smør koger skruer du en anelse ned for “blusset”. Tilsæt nu alt melet på én gang. Pisk det godt sammen med et piskeris indtil massen slipper grydens kant.
  4. Stil nu massen til afkøling. Det er vigtigt, ellers hæver dine vandbakkelser ikke op, som de skal.
  5. Når massen er afkølet, putter du ét æg i ad gangen. Pisk det godt igennem mellem hvert æg. Tilsæt nu ét ad gangen indtil dejen er blank og blød. Alt efter æggenes størrelse skal der bruges 7-8 æg.
  6. Dejen puttes i en sprøjtepose med en stjernetylle i enden. Dejen sprøjtes ud i små “kager” på bagepapir.
    HUSK at lave god afstand imellem kagerne, da de hæver MEGET.
    I stedet for en sprøjtepose, kan du også bare bruge to skeer og sætte klatter af dej på bagepladen. Mine vandbakkelser hævede mere end jeg regnede med, så de blev faktisk lidt for store. Men pyt!
  7. Kom nu pladen i ovnen og bag dem i ca 25 minutter. Du må ENDELIGT ikke åbne ovndøren de første 20 minutter, for så klasker vandbakkelserne helt sammen og bliver kedelige af spise.
  8. De er færdige, når der flotte gyldne.
  9. Bag kun én plade ad gangen.
  10. Lad dem afkøle på eb bagerist.

Creme:
Du skal bruge:
1 æg
1 spsk. sukker
1 vaniljestang
2 spsk. maizena
2½ dl mælk

Du skal gøre sådan:

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Drys lidt sukker over og “mas” det sammen med enden af en kniv, så vaniljekornene skilles (på bedste Blomsterbergmetode).
  2. Æg, sukker, maizena og vanilje piskes sammen i en gryde.
  3. Put mælken i og bring det til kogepunktet under konstant omrøring.
  4. Når cremen er blevet tyk, tages cremen af kogepladen og drysses med lidt sukker for at undgå at der dannes skind. Lad cremen køle af.

Hindbærskum:
Det skal du bruge:
½ l piskefløde
2 dl friske hindbær eller optøede frosne
ca. 3 spsk. flormelis
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Pisk flødeskum.
  2. Mos hindbær med en gaffel. Vend sammen med flormelis og vaniljesukker.
Fastelavnsboller af vandbakkelser er et sikkert hit
Fastelavnsboller af vandbakkelser er et sikkert hit

 



Selve sammensætningen:
Når vandbakkelserne og cremen er kølet helt af, kan du sætte de 3 ting sammen.
Skær vandbakkelserne over.
Smør lidt creme på bunden.
Læg en stor klat hindbærskum på og sæt låget/ toppen på.
Lav noget tykt glasur af flormelis, kakaopulver og vand.
Put en klat på toppen af kagen og server.

Er der nogle børn i selskabet, der ikke er så vild med flødeskumskager, så server bare vandbakkelser med glasur til dem. Det er altid et hit.

Pynten er lavet af tandstikker og karton. Du kan også klippe sådan nogle ud og lime den sammen. Du kan også hente nogle

God fornøjelse.

Så er der serveret fastelavnsboller
Så er der serveret fastelavnsboller

 

Vil du tilbage til temasiden om fastelavn, så klik her.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *