Da jeg forleden gav jer opskriften på ostesuppe, slog det mig, at jeg ikke har fået givet jer opskriften på fiskesuppe.

Vi er tossede med supper – især fordi det er så pokkers nemt at lave. Det passer jo næsten sig selv, når først man har fået rodet det hele sammen i en gryde. Det er tilmed oftest en sund spise – alt efter hvad man putter i suppen, selvfølgelig.
Undgå madspild er et fantastisk princip – og det er egentligt sjældent, jeg smider mad ud. Så hellere bruge dem i en suppe eller kødsovs eller pastaret eller andet….

opskrift fiskesuppe
Lækker mættende fiskesuppe

 

Jeg bestemte mig for at lave denne fiskesuppe. Der var tilbud på laksetern i den “lokale” og det måtte jeg bruge til noget. Det kan jo bruges til mange ting, men denne gang faldt den på fiskesuppe. Det er ikke noget, vi har fået så tit, men det smagte pragtfuldt.

Du skal bruge:
Ca. 30 g margarine/ smør
2 spsk. hvedemel
2 tsk paprika
1 stort løg skåret i små stykker
1 stor gulerod (eller 2 små) skåret i små tern
2 fed presset hvidløg
2 gode modne tomater skåret i små tern
2 liter vand
2 terninger fiskebouillon
3 spsk. ris
ca. 500 g laksetern (eller anden slags fisk)
Salt og peber

Fremgangsmetoden:
Smelt smørret i en gryde under kraftig varm, men uden at det bruner.
Tilsæt paprika og hvedemel og bag det godt sammen.
Tilsæt løg, hvidløg og gulerod og svits et minut eller to. Det skal IKKE tage farve.
Tilsæt vand, bouillontern, tomatstykker og ris.
Lad småkoge i ca 15 minutter.
Læg forsigtigt lakseternene ned i suppen og sluk for kogepladen.
Lad stå i 4-5 minutter.
Smag til med salt og peber.

Server suppen med et godt stykke groft brød til.

BON APPETIT!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *