I går var det søndag. Søndag er dagen, hvor næste uges madplan laves. Familiens planer for ugen kigges igennem og madplanen planlægges, så alt kommer til at passe sammen. Det gør planlægningen i hverdagen nemmere…

Vi har haft en helt fantastisk weekend her i familien. Det er endda til trods for at mellemste barnet har ligget syg med feber og hovedpine hele weekenden. Det er selvfølgelig synd for ham og vi passer godt på ham, men det har også givet anledning til film, afslapning under dynen, frugt, boller, varm kakao og andet godt.

Søndag formiddag bød på en dejlig tur i hundeskoven med vores lille Alma, som vi i høj grad træner i “indkald”. Hun er en lille bestemt dame, der ikke altid adlyder, så det er et indsatsområde for hundeopdragelsen herhjemme. Jeg vil altså ikke have en hund, der ikke hører efter eller ikke kommer, når man kalder. Måske er det løbetiden, der snart er på vej. Hun er i hvert fald en anelse anderledes end tidligere…
Vejret var fantastisk og vi nød det alle sammen. Hunden sov næsten resten af dagen…

Jeg havde taget løbetøjet på og løb hjem fra hundeskoven i høj efterårssolskin. Det var fantastisk – og hårdt at løbe efter kroppens totale stressnedbrud. Jeg er startet meget stille op med løbetræningen igen. MEGET stille. Jeg troede i starten af nedbruddet, at jeg kunne løbe det væk, men det blev det kun værre af, så jeg stoppede simpelthen med at løbe. Kroppen kunne ikke klare at blive presset. Jeg blev fysisk dårlig af det, så jeg måtte stoppe. Det har givet lidt ekstra på sidebenet, men det må så være en af de høje priser, man betaler for dette helvede. Nu prøver jeg igen – og jeg har indtil videre gennemført 3 ugers løbetræning. Er ret stolt af det! Og kroppen siger ikke fra – tvært imod, men siger JA TAK. Det har været godt for mig at holde løbepause, men det er helt sikkert også godt at komme i gang igen.

Efter løbetur og bad skulle næste uges madplan laves og der skulle handles. Jeg giver jer her vores sidste uges madplan:

Sidste uges madplan

 

 

 

Mandag: Som tidligere skrevet er vi vilde med supper. Dagens menu stod på Birgitsuppe . I princippet er det en slags minestronesuppe, men vi kalder den Birgitsuppe. Den er opkaldt efter Birgit, som var en ældre pædagog på børnenes fritidshjem, hvor hun ofte lavede suppen over bål. Suppen kan ikke hedde andet herhjemme…
Tirsdag: er en dag, hvor det er svært for mig at nå at lave mad, da jeg er til yoga og først kommer hjem kl. 18.20 og Jesper er fodboldtræner. Derfor er tirsdag ofte vores restedag og vi fik Birgitsuppe igen. Uhmmm, den er endnu bedre dagen efter.
Onsdag: Det er virkelig længe siden, så derfor fik vi forloren hare, kogte kartofler, bagte rodfrugter og brun sovs. En ret alle i familien holder af, men som vi ikke får særlig tit.
Torsdag: En sikker vinder herhjemme er Pasta og kødsauce. Vi spiser altid salat eller gnavegrønt til.
Fredag: Vi skulle til familiefødselsdag, hvilket jeg elsker. Fødselsdagene i min familie er både hyggelige og festlige. Når jeg så kommer hjem, er jeg total smadret af larm og høje grin. Mit ret sensitive og stressede hoved, skal ofte bruge en dag til at komme sig over sådan en aften. Det er prisen!
Find selv på noget til jeres fredag… Hvad med hjemmelavet fredagsburger?
Lørdag: Det var Williams tur til at bestemme menuen. Han foreslog Risengrød, hvilket det så måtte blive. Det var faderen ikke helt tilfreds med på en lørdag, men sådan blev det og det smagte fantastisk. Vi får først risengrød, æbleskiver, pebernødder og andet julet efter 1. november, så det var længeventet for ungerne 🙂
Søndag: Da Jesper og jeg mødte hinanden og i mange mange år frem var vi næsten hver søndag på besøg hos mine svigerforældre, hvor menuen som regel stod på flæskesteg. Som barn var jeg ikke vild med flæskesteg, men jeg synes nu, at det smager vidunderligt. Min svigerfar er her desværre ikke mere og min svigermor laver ikke selv mad mere, så nu har jeg selv lært at lave det. Vores søndags menu var derfor flæskesteg med det hele… Mums!
Jeg havde god tid søndag til at langtidsstege min flæskesteg, og fandt denne opskrift. Den var rigtig god og nem at følge – og flæskestegen blev perfekt. Tak for det!

God fornøjelse med næste uges planlægning.
Brug gerne af mine ideer og kommenter gerne herunder, hvad der har været ugens favoritter hjemme hos jer.
Min var flæskesteg…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *