Sønnike og jeg har udhulet græskarhoveder og fremtryllet græskarmuffins af indmaden. Få opskriften her:

græskar græskarmuffinsHvad siger du til nybagte græskarmuffins? I denne mørke og dystre efterårstid, skal der lidt ekstra hygge til i denne mørke og uhyggelige tid. Det er nemlig en helt speciel “højtid”, som børn elsker, trods det at de ofte er en anelse bange for spøgelser, zombier, blod og andet uhyggeligt. Halloween. Det mest brugte i denne tid er at udhule græskarhoveder og lave mere eller mindre sjove ansigter af dem, som skal lyse op i nattens mulm og mørke. Når du har udhulet og skåret, kan du jo passende bruge “indmaden” til noget godt – i stedet for at smide det ud, som jeg tror mange gør. “Indmaden” er i øvrigt et utroligt lækkert halloween-ord, synes du ikke?




Jeg bagte en stor portion græskarmuffins. Der var både til os og til fryseren. Skønt. Og ikke nok med det, så har jeg i skrivende stund en grydefuld græskarsuppe på kogepladen med det sidste “indmad” fra vores to græskarhoveder.

græskarmuffins

Til disse lækre græskarmuffins skal du bruge:

400 g græskar
600 g hvedemel
6 tsk bagepulver
½ tsk stødt muskatnød
4 tsk. kanel
300 g brun farin
2 æg
2 dl smagsneutral olie
5 dl kærnemælk (jeg brugte A38, da jeg ikke havde andet)
50 g hakkede valnødder




Du skal gøre sådan her:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Brug “indmaden” fra dit græskar, du i forvejen har udhulet og lavet en flot halloweenlygte af. Du skal sortere kernerne fra. Dem kan du evt. bage i ovnen, hvis du har lyst. Eller du kan smide dem ud (som jeg kom til!)
  3. Riv “indmaden” groft eller put det i en foodprocessor og hak det deri.
  4. Kom græskarstrimlerne i en røreskål.
  5. Hæld mel og bagepulver ned til græskarret og rør godt rundt.
  6. Tilsæt tørre krydderier sammen med den brune farin og rør rundt.
  7. Hæld honning, olie, æg og A38 i og rør rundt.
  8. Slut med at putte valnøddekernerne i.
  9. Hæld dejen i muffinsformen (jeg fik ca 20 stk.), og bag dem i 20-25 minutter i ovnen på den midterst rille eller under.
  10. Prik i dem for at se om de er færdigbagte. Der må ikke hænge dej ved.
  11. Lad dem køle af på en rist.
  12. Jeg siede flormelis hen over og pyntede dem med mine fine hjemmelavede cup-cake-toppers. Dem kan du også lave. De kan hente dem gratis lige her på “gratis print selv-siden”.

Du kan finde flere inspirerende billeder til en lille nem og vellykket halloweenfest her på bloggen. Indlægget kan du læse her og det hedder: Halloween gratis print selv.

God fornøjelse og nyd det i efterårets mørke.

Hvis suppen bliver god, smider jeg den selvfølgelig herind, hvis ikke, skriver jeg:
Sådan noget lort…

God dag.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *