Indeholder affiliate links

Få opskriften på de blødeste og lækreste grahamsboller. De vinder pt. herhjemme i kategorien: De bedste boller.

Mor har bagt grahamsboller. Ungerne kommer hjem fra skole.

Mmmmm!

Udråbet kom helt nede fra maven og op igennem halsen med en grov brummende lyd.

Mmmmm! De her boller er de bedste, du nogensinde har bagt, mor. Du skulle altså være bager.

Sådan udbrød sønnike, da han spiste en bolle med leverpostej. Kort tid efter kom datteren hjem med 2 veninder, som udbrød: “Nøj, de smager godt nok godt”.




Det er virkelig noget, jeg meget godt kan lide at høre. Så er det ikke helt forgæves, når jeg bager og gør noget af det, jeg elsker. Hold da op, hvor jeg elsker at bage i mit køkken. For mig er det underordnet om det er brød eller kage. Jeg elsker det bare. Jeg har fuldstændigt styr på det og det giver mig ro. Tid og sted forsvinder fuldstændigt. Med brød er der den sidegevinst, at det skal hæve, så der er tid til at få ro i kroppen og hovedet med lidt mindfullness i mellemtiden. Det er guld værd for mig. Jeg er blevet ret skrap til det der mindfullness.

Små, fine, runde og blanke grahamsboller. Det er guf!
Små, fine, runde og blanke grahamsboller. Det er guf!

 

Jeg vil anbefale dig at bage disse lækre bløde boller. Mine børn elsker bløde fødselsdagsboller. Disse er en anelse mere grove. Jeg er ikke meget for at give ungerne rene hvedeboller, men med lidt groft mel i, har jeg bedre samvittighed med det, selvom vi nok ikke burde spise så meget brød, som vi i virkeligheden gør. Grove eller ej!





Du skal bruge:
2 dl mælk
50 g gær
1 æg
125 flydende margarine
2 spsk. honning
50 sukker
200 g grahamsmel
ca. 300 g hvedemel

Pensling: 1 sammenpisket æg

 

Fremgangsmetode:
Lun mælken, så den er lillefingervarm.
Smuldr gæren deri.
Hæld blandingen i din røreskål.
Tilsæt flydende margarine, honning, sukker og æg.
Tilsæt grahamsmelet og rør godt rundt.
Tilsæt hvedemelet og kør godt rundt med røremaskinen.
BagetipsNår man bager er det vigtigt, at dejen bliver æltet godt igennem. Selvom det ser ud som om, det er godt blandet, skal det køres eller æltes i lang tid, for at være sikker på at bollerne bliver gode. Æltningen er med til at bestemme, hvor bløde bollerne skal være. Jeg vil sige, at du skal ælte i minimum 10 minutter. Som ekstra bonus er det godt for armmullerne, hvis du ælter med hænderne 😉

Tilbage til dejen, som snart bliver til boller. Når du har æltet det godt igennem, skal det hæve under et fugtigt viskestykke i 20-30 minutter. Herefter ælter du igen og former dejen til 16 små runde boller. Nu efterhæver de på bagepladen med bagepapir – under viskestykket. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 175 grader.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i 13-15 minutter.
Lad dem køle lidt af og server så bollerne.

De er med garanti et sikkert hit. Go for it!

16 nybagte grahamsboller
16 nybagte grahamsboller

 



1 Comment on Grahamsboller – vildt gode og bløde

  1. Anita
    2. oktober 2016 at 10:31 PM (2 år ago)

    Rigtig gode boller men ville komme lidt mindre sukker i.
    Lidt for sødt til mig.men ellers er de rigtig gode🙂

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *