Indeholder affiliate links

Få opskriften på de blødeste og lækreste grahamsboller. De vinder pt. herhjemme i kategorien: De bedste boller.

Mor har bagt grahamsboller. Ungerne kommer hjem fra skole.

Mmmmm!

Udråbet kom helt nede fra maven og op igennem halsen med en grov brummende lyd.

Mmmmm! De her boller er de bedste, du nogensinde har bagt, mor. Du skulle altså være bager.

Sådan udbrød sønnike, da han spiste en bolle med leverpostej. Kort tid efter kom datteren hjem med 2 veninder, som udbrød: “Nøj, de smager godt nok godt”.




Det er virkelig noget, jeg meget godt kan lide at høre. Så er det ikke helt forgæves, når jeg bager og gør noget af det, jeg elsker. Hold da op, hvor jeg elsker at bage i mit køkken. For mig er det underordnet om det er brød eller kage. Jeg elsker det bare. Jeg har fuldstændigt styr på det og det giver mig ro. Tid og sted forsvinder fuldstændigt. Med brød er der den sidegevinst, at det skal hæve, så der er tid til at få ro i kroppen og hovedet med lidt mindfullness i mellemtiden. Det er guld værd for mig. Jeg er blevet ret skrap til det der mindfullness.

Små, fine, runde og blanke grahamsboller. Det er guf!
Små, fine, runde og blanke grahamsboller. Det er guf!

 

Jeg vil anbefale dig at bage disse lækre bløde boller. Mine børn elsker bløde fødselsdagsboller. Disse er en anelse mere grove. Jeg er ikke meget for at give ungerne rene hvedeboller, men med lidt groft mel i, har jeg bedre samvittighed med det, selvom vi nok ikke burde spise så meget brød, som vi i virkeligheden gør. Grove eller ej!





Du skal bruge:
2 dl mælk
50 g gær
1 æg
125 flydende margarine
2 spsk. honning
50 sukker
200 g grahamsmel
ca. 300 g hvedemel

Pensling: 1 sammenpisket æg

 

Fremgangsmetode:
Lun mælken, så den er lillefingervarm.
Smuldr gæren deri.
Hæld blandingen i din røreskål.
Tilsæt flydende margarine, honning, sukker og æg.
Tilsæt grahamsmelet og rør godt rundt.
Tilsæt hvedemelet og kør godt rundt med røremaskinen.
BagetipsNår man bager er det vigtigt, at dejen bliver æltet godt igennem. Selvom det ser ud som om, det er godt blandet, skal det køres eller æltes i lang tid, for at være sikker på at bollerne bliver gode. Æltningen er med til at bestemme, hvor bløde bollerne skal være. Jeg vil sige, at du skal ælte i minimum 10 minutter. Som ekstra bonus er det godt for armmullerne, hvis du ælter med hænderne 😉

Tilbage til dejen, som snart bliver til boller. Når du har æltet det godt igennem, skal det hæve under et fugtigt viskestykke i 20-30 minutter. Herefter ælter du igen og former dejen til 16 små runde boller. Nu efterhæver de på bagepladen med bagepapir – under et tørt viskestykke. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i 13-15 minutter.
Lad dem køle lidt af og server så bollerne.

De er med garanti et sikkert hit. Go for it!

16 nybagte grahamsboller
16 nybagte grahamsboller

 



13 Comments on Grahamsboller – vildt gode og bløde

  1. Henrik
    26. august 2019 at 12:11 PM (1 år ago)

    Nu har jeg bagt disse boller flere gange, og familien er vilde med dem. Jeg er begyndt at “eksperimentere” en smule med opskriften, og sidst jeg bagte dem, tilsatte jeg en håndfuld 5-korns blanding til dejen.
    Det gør dem absolut ikke dårligere.
    Derudover vil jeg bare sige tak for en lækker, og nem, opskrift.

    Svar
  2. Tina
    13. august 2019 at 7:11 PM (1 år ago)

    Måske et lidt dumt spørgsmål for nogen, men tror du at dejen skal laves dagen før og bages samme dag som de skal bruges? Tiden er nemlig knap på selve dagen, men vil gerne være sikker på at bollerne ikke er tørre. Har dårlige erfaringer med at fryse boller, da de bliver tørre og krummer:)
    Har bagt dem før og de er vildt gode. Men der havde jeg masser af tid.

    Svar
    • Meskildsen
      13. august 2019 at 7:41 PM (1 år ago)

      Hej Tina
      Tak for spørgsmålet – og tak fordi du læser med.
      Jeg ved ikke helt, om jeg forstår dit spørgsmål rigtigt. Jeg prøver på bedste vis at svare.
      For det første, så har jeg selv haft disse boller frosset ned, og jeg synes ikke, de bliver tørre. Især ikke, hvis man luner dem lidt.
      Men kan du da prøve at koldthæve dejen. Lav derfor dejen dagen før bollerne skal bages, dog kun med 5 g gær og sæt dejen i køleskabet til dagen efter. Tag dejen ud af køleskabet 1 times tid før formning. Jeg har aldrig prøvet det med denne dej, men det er da et forsøg værd. Se forøvrigt også denne opskrift på koldhævede boller: http://meskildsen.dk/koldhaevede-boller/.
      God fornøjelse.
      Kh Martine

      Svar
      • Tina
        13. august 2019 at 8:05 PM (1 år ago)

        Det vil jeg prøve👍 Jeg har ikke prøvet at fryse disse boller – blot bagt dem og spist dem i løbet af et par dage. Det er andre boller der er blevet tørre og krummende efter at have været i fryseren:) Tak for forslaget mht koldhævede boller. Hvis det bliver godt vender jeg tilbage:)

        Svar
  3. Heidi
    13. marts 2019 at 1:37 PM (2 år ago)

    Der mangler mængdeangivelse for margarinen. Er der 125g?

    Svar
    • Meskildsen
      2. april 2019 at 1:10 PM (1 år ago)

      Ja, 125 gram, som der står i opskriften.

      Svar
  4. Jórun Arge
    26. januar 2019 at 9:23 PM (2 år ago)

    Skal der intet salt i?

    Svar
    • Meskildsen
      27. januar 2019 at 9:58 AM (2 år ago)

      Hej du!
      Nej, jeg har ikke puttet salt i disse boller.
      Det kan man sagtens gøre, hvis man vil.
      Tak fordi du læser med.

      De bedste hilsner
      Martine

      Svar
  5. Lisbet
    1. august 2018 at 5:38 AM (2 år ago)

    Er ovntemperaturen varmluft eller alm. ovn

    Svar
    • Meskildsen
      17. august 2018 at 6:58 AM (2 år ago)

      Hej Lisbet

      Varmluft.
      Det er hermed rettet i opskriften.
      Tak for “påmindelsen”.
      God weekend.

      De bedste hilsner
      Martine

      Svar
  6. Mia
    4. juli 2018 at 11:40 AM (2 år ago)

    Tak for en lækker opskrift👍🏼 Har lavet bollerne to gange og hver gang sætter viskestykket sig fast i bollerne. Har aldrig oplevet det før. Har du et tip til, hvordan de hæver under viskestykke uden bollerne ødelægges? Mit viskestykke har været fugtig. Vh Mia

    Svar
    • Meskildsen
      20. juli 2018 at 6:00 PM (2 år ago)

      Hej Mia

      Tak for din kommentar.
      Hvor ærgerligt at de hængte fast i viskestykket. De duer da ikke, så går “luften” jo af dem.
      Det har jeg aldrig prøvet.

      Næste gang vil jeg nok bare lade dem hæve under et tørt viskestykke så. Så klistrer de ikke fast. Tror jeg i hvert fald ikke 😉

      God sommer

      /Martine

      Svar
  7. Anita
    2. oktober 2016 at 10:31 PM (4 år ago)

    Rigtig gode boller men ville komme lidt mindre sukker i.
    Lidt for sødt til mig.men ellers er de rigtig gode🙂

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *