Kan du dufte det???
2 plader fulde af velduftende gulerodsboller er netop kommet ud af ovnen – klar til at blive spist i eftermiddag, når ungerne kommer hjem med og uden legekammerater.

Nybagte og velduftende gulerodsboller
Nybagte og velduftende gulerodsboller

 

Du får opskriften her, så du kan gøre nummeret efter:

Du skal bruge:
50 g gær
2 spsk. sukker
2 tsk salt
1 dl solsikkekerner
4 dl mælk
120 g revet gulerod
2 dl grahamsmel
ca. 7 dl hvedemel
Æg til pensling

Du skal gøre sådan:

  1. Smuldr gæren i skålen. Drys sukkeret over. Lad det stå lidt. Rør rundt. Sukkeret og gæret opløses og blandes sammen.
  2. Tilsæt salt, solsikkekerner og gulerod.
  3. Tilsæt mælk og rør godt rundt.
  4. Tilsæt grahamsmel og ælt.
  5. Lad dejen køre i noget tid i køkkenmaskinen. Tilsæt løbende hvedemel indtil dejen og dejen blød.
  6. Lad dejen hæve i 1 time
  7. Form 12 store boller. Fordel dem på 2 bageplader med bagepapir.
  8. Lad efterhæve i 30 minutter – imens ovnen varmes til 200 grader.
  9. Bag bollerne i ca 15 minutter. Lad dem køle lidt af…
  10. SPIS de lækre og lune gulerodsboller!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *