Ta-da-da-da… Det er fredag og fredagskagen er efterhånden ved at blive en tradition herinde på bloggen. I dag får du opskriften på denne smækre, lækre gulerodskage med hvidt på toppen.

Den er så blød og lækker, nem og dejlig, svampet og god – at det halve kunne være nok. Men hvem vil nøjes med et halvt stykke??? Ikke mig!

Få opskriften på denne utrolig lækre gulerodskage. Jeg nåede desværre ikke at putte "hvidt" på toppen, inden billedet blev taget. Den skulle jo nå at køle helt af først, så cremen ikke smeltede.
Få opskriften på denne utrolig lækre gulerodskage. Jeg nåede desværre ikke at putte “hvidt” på toppen, inden billedet blev taget. Den skulle jo nå at køle helt af først, så cremen ikke smeltede.

 

I eftermiddag skal mine søskende og jeg have møde med præsten vedr. min bedstemors begravelse. Jeg skyndte mig at skrive til dem, at jeg tager kage med til kaffen. Af denne opskrift fik jeg to runde kager, så der også er lidt til børnene, når de kommer hjem fra skole. Forestil jer at børnene kommer ind i huset og der dufter af nybagt kage… og så har mor taget hele kagen med. Det er absolut NO-GO herhjemme. Derfor denne ene kage, der blev til to.


Du skal bruge:
5 æg
2,25 dl. smagsneutral olie
625 g brun farin
315 g hvedemel
450 g skrællede og revne gulerødder
2,5 tsk. bagepulver
3 tsk. kanel
3 tsk. stødt nelliker
knap 1 tsk. fint salt
100 g valnødder

Du skal gøre sådan:
Rør alle ingredienserne godt sammen i din køkkenmaskine.
Hæld dejen op i 2 runde bageforme, der er foret med bagepapir. For at fore en rund bageform uden at papiret går i stykker, er det nemmest at krølle papiret sammen først, for dernæst at “folde det ud” igen. Så kan man bedre får det til at ligge fint i formen.
Bag kagen i en varmluft ovn ved 180 grader. Kagen bages i 70 minutter.

Det hvide på toppen: flødeostecremen:
200 g flødeost
60 g flormelis
Kornene af ½ vaniljestang
3 tsk fintrevet økologisk citronskal
3 tsk citronsaft

Pisk det hele godt sammen og fordel over den afkølede kage.

Jeg ønsker jer alle en fortrinlig weekend. Min familie trænger i den grad til weekend, efter at have følelserne godt og grundigt uden på øjet efter oldemors død i søndags. Vi venter bare på at få begravelsen overstået, så vi kan komme videre. Alle er sådan lidt ekstra trætte, kede af det og pirrelige i disse dage. Det kan tydeligt mærkes.

(Indlægget indeholder affiliate links. Klikker du ind på en af dem og køber en vare på siden inden for en måned, går der et lille overskud til bloggen. Det koster ikke dig ekstra).

 

With all my love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *