“With a little help from my friends”, kan jeg meget.

“Uhh, I get by, with a little help from my friends”.

Vi kender vel alle Beatles sangen “With a little help from my friends”. Meget ofte tænker jeg på, hvorfor det er så pokkers svært at bede andre om hjælp. Det er noget, jeg er MEGA dårlig til og jeg ved heldigvis godt, at jeg ikke er den eneste, der har svært ved det.

I mit arbejde hos psykoterapeuten arbejder jeg en del med det. Jeg har i rigtig mange år og situationer ubevidst valgt at ordne tingene selv, for ellers ville det inden i mig være et kæmpe nederlag og en falliterklæring af de store. Jeg har ubevidst tillært mig selv en rigtig dårlig vane… Nemlig ikke at bede om hjælp. Det er noget pis. Lad være med det.

Sammen er vi altså bare stærkest.

John Lennon havde fat i noget væsentligt... "Uhh, I get by with a little help from my friends"
John Lennon havde fat i noget væsentligt… “Uhh, I get by with a little help from my friends”

 

Jeg kom i dag til at tænke på det efter en telefonsamtale med en person, jeg har meget kær, og tænkte, at det da skulle med her på bloggen. Det skal I også lære noget af. Vi snakkede netop om, at vi skal blive bedre til at bede om hjælp. Både hende og jeg selv. Men højst sandsynligt også dig, der læser med.

Hvad står der i vejen for, at vi indimellem hjælper hinanden lidt? I min familie taler vi ofte om, at når vi er fælles om en opgave, så går det hurtigere OG det er faktisk også meget sjovere. Hvad med at få hjælp til lidt praktisk arbejde som en dag i haven med at fælde træer eller bare fjerne det ukrudt, der er blevet helt uoverskueligt at komme igennem selv. Med en hyggelig frokost midtvejs og masser af snakke og grin.
Eller når du skal holde en lille fest, at der er nogle der kommer med brød og kager, så du ikke skal bage eller lave det hele selv. Du kan jo pænt og venligt vælge at betale dine hjælpere for ingredienserne. Hvad er der egentligt blevet af 80ernes sammenskudsgilder?

Ja, sådan snakker vi ofte i min familie – jeg er bare POKKERS dum til selv at bede om hjælpen. Det må være en målsætning for mig.

Kender du en, der også har svært ved at bede om hjælp og tror, at han/hun skal klare det hele selv, så del gerne dette indlæg, tag personen eller videresend meget gerne. Lad os sprede budskabet om, at det er okay at bede om hjælp. Enhver har jo lov til at sige nej, hvis man bliver spurgt (hvis man altså er god til det 😉 )

Ha en rigtig dejlig sommerdag. Jeg skal have en slapper nu, inden jeg skal skrælle kartofler med min yngste, som jeg har bedt om hjælp i dag  😉With all my love
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *