Man skal ikke love mere end man kan holde
Man skal ikke love mere end man kan holde

I morges var morgenhumøret ikke helt i top her i huset. Det er mandag morgen, vi var lidt trætte, det var første dag efter en ferie, man sover ofte dårligt den sidste nat (hvorfor ved jeg ikke, men sådan er det bare) og så var vi løbet tør for müsli… KATASTROFE….

“Kan du ikke lige lave noget, mor?” lød spørgsmålet fra en af børnene.
“Nej, det kan jeg altså ikke, men jeg kan lave havregrød – og så kan jeg lave müsli til i morgen tidlig”.

Så var morgenhumøret i orden igen. Der skulle ikke så meget til og en god gang havregrød er godt at starte dagen på. Der var derfor ingen skade sket ved det.

Som lovet, så gjort…

Hjemmelavet müsli/ granola
Forkæl dine børn, din mand og dig selv med denne lækre hjemmelavet müsli/ granola. På billedet nederst til højre bliver müslien serveret i en skål med A38 og med lidt små stykker æble. Det er altså godt!

 

 

Hjemmelavet müsli er noget af det nemmeste at lave. Desuden kan man variere det i det uendelige – alt efter hvad skuffen rummer af lækre müsliingredienser. Normalt målet jeg ikke ingredienserne af. Jeg fylder bare i skålen og stopper, når jeg ikke synes, der skal mere i.
I dag målte jeg ingredienserne, så jeg kunne skrive denne opskrift til dig.

Jeg har brugt:

6 dl. grovvalsede havregryn
1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
1 dl. lethakkede mandler
1 dl. lethakkede hasselnøddekerner
1 dl. kokosmel
1 tsk. sesamfrø (jeg tømte posen. Der var desværre ikke mere)
1 spsk. flydende acaciehonning

Jeg hældte det hele i en skål og blandede det med en ske. Derefter fordelte jeg det ud på en bageplade med bagepapir og satte det i den forvarmede ovn ved 150 grader. Det fik 20 minutter i alt. For hver 5 minutter rodede jeg lidt rundt i det.
Müslien kølede af inden jeg puttede den i en lufttæt beholder.

Lur mig om ikke denne portion snart er væk.
Her i huset bliver det brugt både til morgenmad eller om eftermiddagen efter skole. Vi putter det oven på A38, yoghurt eller skyr – af og til putter vi det også på koldskål. Det smager virkelig lækkert og er knapt så usundt som kammerjunker.

Imens denne lækre müsli var i ovnen, lavede jeg er sund og frisk juice til mig selv. Jeg ELSKER grapefrugt, som den eneste i denne familie.

Prøv denne lækre sunde juice med kun 2 ingredienser - gulerødder og grapefrugt.
Prøv denne lækre sunde juice med kun 2 ingredienser – gulerødder og grapefrugt.

Da jeg var barn var min mor af og til på slankekur og hun skulle altid spiste grapefrugt. Jeg syntes, det var så ækelt og jeg syntes faktisk også, at det var synd for hende. Men hun kunne godt lide det. Hun spiste det hver dag – i de “korte” perioder, hun kunne klare en slankekur. Det hjalp hendes aldrig rigtigt. Hun var og blev lille og rund. Nu er det så mig, der er den voksne mor i denne familie – og jeg elsker altså også grapefrugt, ligesom min mor. Det er en af de få steder, hvor jeg godt kan klare at blive sammenlignet med min mor. Stort set alle andre steder HADER jeg at blive sammenlignet med hende.
Denne lækre juice kan jeg, her i huset, få for mig selv.
Den indeholder 3 gulerødder og 1 grapefrugt. Jeg putter det hele i juiceren, kører det igennem og vupti – en lækker og sund drik til mig. Prøv det!
Det smager også dejligt at tilsætte et æble og et lille stykke ingefær. Mums!

Hvilken hjemmepresset juice er din favorit og hvorfor?

1 Comment on Hjemmelavet müsli/ granola og citat#7

 1. Dorthe T. Andersen
  24. april 2019 at 1:00 PM (3 år ago)

  Hej Martine

  Er ikke vild med grape 🤪

  Men, i over 3 måneder har jeg haft voldsom nældefeber – og ingen antihistaminer hjælper på det 😰 En sød dame har anbefalet mig at drikke dette med blegselleri – jeg ka’ faktisk godt li’ blegselleri 😉 Blegselleri skulle være det mest antiinflamatoriske grønsag overhovedet. Her kommer det:

  3 stængler bladselleri/blegselleri
  Saften fra 1/2 citron
  1/6 agurk
  Lidt vand
  (Jeg presser altid et æble i… det giver lidt sødme)

  Du kan blende det eller også presse det i juicerne… jeg gør det i sidstnævnte.
  Skal drikkes på fastende hjerte om morgenen. Så det gør jeg troeligt hver morgen – og har gjort det i snart 4 uger 😇
  Dog ser jeg ikke nogen bedring, også selv o. Vores øvrige kost bygger egentligt også på det antiinflamatoriske – i
  Og, vi fortsætter 💪🏻😆

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *