Efterår er godt, hvis man forstår at nyde det.
Efterår er godt, hvis man forstår at nyde det.

Efteråret er en af de fire årstider. Alle fire årstider har hver deres charme. Den helt specielle charme efteråret har, er naturens måde at skifte farver på. Jeg holder meget af farver, men især naturens efterårsfarver. Når man ser sig omkring udenfor, kan man virkelig se, at efteråret har taget fat. Faktisk er vi også snart halvvejs i efteråret… WHAT? Allerede? Ja, det går stærkt. Tiden går bare – og før vi har set os om, så er det blevet vinter.
STOP OP!
Lov mig lige at følge mit råd ovenfor. NU! For ellers er det for sent. Det er lige nu, det sker. Gå ud i naturen. Tag i skoven. Gå i parken. Gå en tur på kirkegården og nyd roen. Det handler kun om en time eller to. Gå en tur, sæt dig et sted og få dig en kop kaffe eller varmt kakao.
Naturen skifter.
Farverne skifter.
Vejret skifter.

“Jeg siger bare at man skal være glad for vejret,
sålænge man kan trække det”.
Storm P.

Vejret skal ikke være en hindring. Vejret er smukt i oktober. Nyd det! Solskin, regn, blæst, blå himmel, grå himmel, tåge, regnbuer… Der er det hele. Næsten! Tag tøj på efter vejret, så er det skønt. Der er ikke noget, som at komme hjem fra en gåtur i det susende efterår.
Forestil dig en eftermiddagsgåtur i skoven. Det er begyndt at blive lidt mørkt udenfor. Når man kommer indendøre med kolde kinder og måske vådt tøj, kan man mærke at trætheden breder sig i kroppen. Så er det, at det er skønt med en gang let og varmende aftensmad, der næsten passer sig selv i gryden.
Suppe er efterårsmad her hjemme hos os. Vi holder alle meget af suppe året rundt, men specielt om efteråret er det pragtfuldt. Vi nyder alle mulige forskellige slags supper, og det er så nemt at få en masse grøntsager i supperne. Kig i køleskabet og brug, hvad du har.

Denne efterårsdag står den på hokkaidosuppe. Det bedste ved suppen er, at den er god, når den er nylavet, men den bliver endnu bedre dagen efter. Sådan er det tit med supper eller rester (om du vil). De smager fortrinligt dagen efter. Så har alle ingredienserne fået lov til at forstærke egne og hinandens smage, og det bliver det ikke dårligere af.

Hokkaidogræskar, chili og andre lækre ingredienser blev til denne suppe
Hokkaidogræskar, chili og andre lækre ingredienser blev til denne suppe

Hokkaidosuppe:

Jeg brugte:
1 spsk. olivenolie
1 Hokkaido
3 gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
1 chili
1 cm ingefær
1 hønse bouillonterning
2 l vand
½ dl. fløde
Salt og peber

Jeg skrællede hokkaidoen og gulerødderne, og skar det hele i ca. 1 cm i stykker.
Jeg pillede løgene og hvidløgene, og skar i mindre stykker.
Jeg fjernede kernene fra chillien og skar i mindre stykker.
Jeg skrællede ingefæren og skar i små stykker.
Alle grøntsagerne svitses let i olivenolien i en stor gryde og der tilsættes vand og bouillonterning.
Lad det småkoge under låg i ca 20 minutter.
Til sidste drønede jeg min stavblender i hele herligheden, så alle klumperne forsvandt og det blev en lækker ensartet suppe.
Tilsæt til sidst fløden og smag til med salt og peber.

Denne dag fik vi fyld i suppen. Det kan man variere efter, hvad man har. Vi fik pasta, ristet bacon, ristet chorizostykker og ristede rugbrødsstykker ovenpå. MUMS!, siger jeg bare.

Tænd et stearinlys og nyd måltidet.
Det er virkeligt en dejlig måde at afslutte en herlig efterårsdag.

Rigtig god fornøjelse med at bruge dig selv, sanserne, naturen og grøntsagerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *