I går lavede jeg en portion hummus, som jeg synes, du skal have opskriften på. Det bringer kærligheden frem – eller noget… Læs selv nederst i indlægget.

Hummus stammer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det bliver brugt som forret eller snacks. Man kan bruge det som smørelse på brød, til kylling, dip til grøntsager, til tapas m.m. Det er bare med at prøve sig frem og finde sine favoritter. Jeg er vild med det og det er tilmed meget nemt at lave. Normalt er der en ret stor mængde olie i, men i denne opskrift har jeg skåret lidt ned på olien for at få en mere fedtfattig hummus. Det passer bare bedre til mine “sideben”.

hummus





 

Du skal bruge:
En dåse opblødte kikærter eller 400 g tørrede, som sættes i blød natten over.
1 spsk. stødt ingefær
2 tsk. spidskommen
1 chili
1 fed hvidløg
Saften fra ½ citron
½ dl olivenolie
1 spsk. Tahin
Salt og peber
Evt. vand

Du skal gøre sådan:
Smid det hele i foodprocessoren og lade det køre godt sammen, til du har en god ensartet masse. Suppler evt. med lidt vand eller olie, hvis du synes, den bliver for tyk (det gjorde jeg).

That’s it. Simple and easy…



Server fx din hummus til en lækker weekend-tapas-ret med nybagt flutes, pølse, ost, grøntsager, oliven og et STORT glas rødvin. Det ville falde i god jord herhjemme. Eller hvad med at servere den til en god grillet kylling med salat og brød. Det ville bestemt også bliver anerkendt (bare børnene kan få lidt ketchup eller dressing til, altså!)
I går spiste jeg “bare” min hummus på en skive knækbrød… Det smagte VILDT godt, og jeg gør det igen i dag, kan jeg fortælle dig.

Velbekomme og ha´ nu en rigtig god weekend.

I aften er gemalen og jeg HELT ALENE hjemme – UDEN at vi har planlagt det. Altså vi skal ikke have børnene passet. De skal såmænd noget alle tre – MED overnatning. Det er en af fornøjelserne ved at få større børn. De skal af og til noget, så vi får flere og flere aftener, hvor vi kan kigge hinanden dybt i øjnene… bare os to.
Lørdag aften er 2 ud af 3 børn heldigvis hjemme igen, og det er også mega dejligt. For en af goderne ved børn er også, at de heldigvis kommer hjem og nyder familien igen, hvilket jeg jo OGSÅ elsker og helst ikke vil være foruden.

Som jeg tidligere har skrevet, så skal vi nyde vores familie, og ikke mindst nyde når børnene er små. Tilmed skal vi sørme også dyrke og nyde kærligheden, for den skal altså holdes ved lige, så den ikke visner hen. Læs bl.a. mine tidligere indlæg om kærlighed lige her:

En hyldest til den der kærlighed

En hyldest til den der kærlighed – Part 2

En hyldest til den der kærlighed – Part 3

Jeg er mega stolt af, at min bedre halvdel (som man siger) og jeg er så gode til at smøre vores kærlighedsventil, så den ikke ruster. Jeg er ikke et sekund bange for at blive gammel med ham – tvært imod glæder jeg mig til at nyde ham i alle årene fremover.

Det blev til lidt kærlighedsnak. Der er vist én, der glæder sig til weekend 😉

God weekend

hjerte



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *