Kender du din hovedpine? Hvad fortæller den dig?
Hvis der er nogen, der har mærket hovedpine, så er det mig… og jeg begynder at kende min hovedpine… efter mange års kamp.
Jeg har tegnet en tegning til mig selv. Måske kan den også sætte lidt tanker i gang hos dig...
Jeg har tegnet en tegning til mig selv. Måske kan den også sætte lidt tanker i gang hos dig…

Jeg har lidt af hovedpine i ca. 25 år. Nogle gange mere end andre, men den har altid været der. Det er en helt forfærdelig smerte, når hovedpinen er på sit højeste. Så går den almindelige hovedpine over i migræne og så kan jeg slet ikke være nogle steder og intet hjælper.
Min hovedpine sidder som regel lige i panden og ind i øjnene. Mest i højre side. Det er som om, der er noget, der trykker derinde, samtidig med at der er nogen, der slår en hammer eller søm ind i panden på mig. Man kan også se det på mine øjne, som af og til bliver røde, hævede og løber i vand.
Jeg har lært at leve med hovedpinen, men jeg har ikke lært at acceptere den. Det tror jeg aldrig, jeg kommer til.
Min hovedpinen begyndte at komme, da det begyndte at gå helt galt med mine forældres alkoholmisbrug. Det kan jeg jo se nu, men det vidste jeg da ikke dengang, jeg var barn og ung. Hovedpinen vokser og bliver større, når jeg er presset, stresset, sover for lidt og har haft for mange bolde i luften. Jeg kan desværre ikke selv styre det – det gør hovedet og kroppen for mig. Jeg øver mig, men det er meget svært.
Jeg er heldigvis blevet så god, at jeg kan sige til mig selv: Hvad fortæller din hovedpine dig? Hvorfor er din hovedpine slem i dag? Med 100% sikkerhed har jeg lavet et eller andet, der har stresset mig. Pt er det små ting, der stresser mig – hvis jeg er mere i balance, er det andre ting. Pt kan det være, hvis jeg skal nå et eller andet til et bestemt tidspunkt eller hvis jeg har 3-4 ting, jeg skal have lavet på en dag. SÅ får jeg hovedpine. Eller hvis jeg har tænkt lidt for meget over en situation, så kan jeg også få hovedpine… eller læst eller tegnet i lidt for lang tid fx 1½ time. Det er vildt, men sandt.

Forleden var jeg ved en stresscoach. Jeg er inde i et rigtig godt forløb hos hende. Jeg lærer meget og jeg går total udmattet derfra. Jeg suger det hele til mig, for jeg føler virkelig, at jeg kan bruge det til noget. Noget der gjorde meget indtryk på mig var, at min hovedpine fylder så meget i mig. Selvom den kun sidder i hovedet, så får den min krop til at sitre og giver mig angst. Jeg er angst for, at jeg presser mig selv for meget og får hovedpine. Jeg er simpelthen bange for at få hovedpine, for det er så hæmmende for mig i min hverdag og det gør mig ked af det, for så kan jeg ikke det, jeg gerne vil og jeg føler mig syg. Øv øv!
Jeg lavede en øvelse hos coachen, hvor vi havde fokus på at sætte et mål for mig. Mit vigtigste mål lige nu er: JEG VIL GERNE TRIVES. Det arbejdede vi så med på en “coachagtig” måde 😉
Det der fik størst betydning og fyldte mest, var at jeg gerne vil have fjernet hovedpinen. HELT FJERNET! Jeg tror ikke på, at den kommer til at forsvinde helt, men jeg tror på, at jeg kan lære min hovedpine at kende endnu bedre end nu, så jeg kun skal sige et stille hej til den engang imellem. Jeg har nemlig lært at sige:

“Hej hovedpine, er du nu der igen. Hvad vil du nu fortælle mig?”.

Nu vil jeg sige til dig, der læser med…

“Hej med dig. Har du hovedpine, så lyt til dén.
Mærk den. Har du den ofte? Hvor sidder den?
Lav en hovedpinedagbog og gå til lægen. Jeg brugte en app, der hedder ‘Hovedpine’. Jeg lavede nærmest ikke andet end at skrive ind i den app konstant. Det gør jeg ikke mere, for jeg er blevet bedre til at styre det.
Brug din hovedpine til noget konstruktivt. Måske skal du lave nogle mønstre om i din hverdag.
Tænk dig om.
Mærk.
Føl.
Hovedpinen kommer ikke af sig selv. Der er en årsag. Find den og brug den.
Så gør dog noget!”

Kender du det her? Så gør dog noget ved det...
Kender du det her? Så gør dog noget ved det…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *