Juleboller… Der er overhovedet ikke noget frækt ved dette ord… bare lige så I ved det! 😉

For mindre end én uge siden skulle min mindste søn sige farvel til sin klasse, lærere og skole. Vi har i en meget lang periode haft en dreng, der var meget ked af at gå i skole, for meget uro og andre ting der gik ham på, så vi måtte træffe en svær beslutning bag ryggen på ham. Det var meget svært, for han anede ikke, at det kunne være en udvej at skifte skole. Det var, for os, også allersidste udvej. Vi følte ikke, det kunne blive anderledes på skolen, så vi måtte selv gøre noget for at få en glad skoledreng.
I dag har jeg afleveret og hentet en særdeles anderledes dreng – glad, smilende… og træt (hvilket vist er naturligt nok på en ny “arbejdsplads”).




I onsdags havde han sidste dag på den gamle skole (som vi ellers har været og er meget glade for til vores to andre børn). Han skulle have en afslutnings “ting” med. Vi aftalte, at jeg skulle bage juleboller, som jeg så kom over i skolen med – lune og lækre.

Lige nu står en skålfuld hævende dej ude på mit køkkenbord. Det var så stor en succes i sidste uge, at vi lige ville bage en ny omgang juleboller.




Opskrift på juleboller

Jeg har redigeret en anelse i den opskrift, jeg brugte, så jeg får nogle lidt grovere, men stadig velsmagende juleboller.

Mega lækre juleboller. De kan spises som de er eller med smør. Jeg foretrækker dem bare som en almindelig bidebolle.
Mega lækre juleboller. De kan spises som de er eller med smør. Jeg foretrækker dem bare som en almindelig bidebolle.

 

Du skal bruge:

4 dl lunkent vand
1 pakke gær
1 tsk salt
1 spsk. sirup
1 spsk. kanel
1 spsk. kardemomme
1 dl. havregryn
1 dl. fuldkornshvedemel
6-8 dl. hvedemel
1 æg
Kanelsukker

Du skal gøre sådan:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt sirup, salt, kanel, kardemomme, havregryn og fuldkornshvedemel
  • Lad røremaskinen køre – og tilsæt lidt efter lidt hvedemelet.
  • Når det er blevet til en god og blød dej (den må gerne være en anelse klistret), stilles den til hævning under et fugtigt klæde i en times tid.
  • Ælt dejen godt igennem.
  • Form nu ca. 15 boller og stil dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på varmluft på 175 grader eller almindelig ovn 200 grader.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys godt med kanelsukker på bollerne. Du kan også drysse list hakket nødder over.
  • Bag boller i ca. 15 minutter.
  • Lad køle af på en bagerist – og spis!
En hel velduftende og velsmagende bunke juleboller klar til servering og fortæring på lærerens bord
En hel velduftende og velsmagende bunke juleboller klar til servering og fortæring på lærerens bord

 

Nyd dem. Hver bid er en nydelse i sig selv…

With all my love




2 Comments on Juleboller – lune og lækre

  1. Eva
    16. december 2017 at 5:16 AM (9 måneder ago)

    Jeg håber din dreng har fået det godt på den nye skole. Tak for din fortælling. Og dine boller ser lækre ud og skal prøves.
    Mvh Eva

    Svar
    • Meskildsen
      19. december 2017 at 9:44 AM (9 måneder ago)

      Tak Eva.
      Han har fået det rigtig godt. Indlægget er 2 år gammelt, så han har gået i den “nye klasse” i to år allerede. To fantastiske skoleår for sønnike. Det var en svær beslutning dengang, men heldigvis den helt rigtige.
      Glædelig jul.

      De bedste hilsner
      Martine

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *