I dag har jeg brugt denne opskrift på kanelsnegle. Jeg fik hjælp af datteren min.
De er lige til at bage igen, så prøv dem meget gerne.

Kanelsnegle

Læs indlægget om opskrift på kanelsnegle eller kør ned i bunden af indlægget og find opskriften der:

kanelsnegle

Min mand sagde til mig tidligere i aften, at hvis jeg skal nå at skrive mere på bloggen som 38 årig, så er det nu. Og han har da helt ret, for i morgen fylder jeg år. Jeg kunne da bruge anledningen til at dele en opskrift med jer. Disse kanelsnegle er perfekte til en god fødselsdag. Opskriften findes i et utal af variationer både i bøger og på nettet, men nu får I alts også min opskrift. Den er garanteret bedre end alle andre 😉
Jeg har en mappe med en masse gode, gamle og meget brugte opskrifter i og jeg kan ikke huske, hvor jeg har dem alle fra. Så det kan jeg ikke fortælle jer, men jeg kan jo passende dele den alligevel.

kanelsnegle

Jeg kender simpelthen ikke nogle, der ikke kan lide kanelsnegle. Alle kan dele og nyde sådan en portion, så fuglene synger og alle mand siger: Mmm… Det er altså rigtig rigtig godt.

Opskrift på kanelsnegle:

Du skal bruge:
Dej:
125 g smeltet smør eller bagemargarine
5 dl mælk
50 g gær
1 dl sukker
1 tsk kardemomme
ca 1½ kg hvedemel

Kanelsmør:
200 g blødt smør
2 dl sukker
5 tsk kanel.

Æg til pensling og perlesukker.

Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde og hæld mælken heri.
Opløs gæren i væsken. Rør sukker og kardemomme i.
Hæld blandingen i din køkkenmaskine og ælt melet i lidt efter lidt, indtil dejen er blød, glat og smidig.

Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke på køkkenbordet i 1-2 timer.
Rør sukker, margarine og kanel sammen i en skål.
Del dejen i to og rul dejen ud til to store firkanter. Smør kanelsmørret ud på firkanten og rul sammen på den lange led. Skær kanelsneglene fri for hinanden. Ca. 1½ cm skal stykkerne være. Tag dem stykke for stykke og sæt på en bageplade med bagepapir. Fold den yderste ende ind under kagen, så den ikke åbner sig under bagningen.

Lad sneglene efterhæve i ca ½ time. Forvarm ovnen imens.
Pensl sneglene med et sammenpisket æg og drys med perlesukker, hvis du har det. Du kan også nøjes med at pensle med æg.
Bag i varmluftovn ved 175 grader i  12-15 minutter. Til de er gyldne og flotte.

Køl kagerne af på en bagerist og spis dem med største velbehag.

Velbekomme, folkens.

With all my love

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *