Har du en offdag?
Du er træt og du orker faktisk ikke rigtigt at lave mad, men familien skal jo have noget… så læs videre…

Til de der dage, hvor det skal gå hurtigt og ikke være svært, er en kartoffel-porresuppe helt fantastisk. Den er nem og hurtig at lave, sund, billig og smager himmelsk.
På de dage… DER BAGER JEG IKKE SELV BRØD! Der køber jeg det.

En utrolig lækker og cremet suppe. Kartoffel-porresuppe
En utrolig lækker og cremet suppe

 

Kartoffel-porresuppe

Du skal bruge:
½ kg kartofler
2 porrer
1 stort løg
1 spsk olivenolie
2 Knoor “Fond du chef” vegetable
1½ l vand
1 dl madlavningsfløde
1 pk. skinke (serano el. Parma)
Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skræl kartofler og skær i mindre stykker. Rengør porrer og skær i stykker. Pil løget og skær i stykker.
  2. Svits det hele kort i olivenolie i en gryde
  3. Hæld vand ved og tilsæt bouillon
  4. Lad koge under låg i 20 minutter
  5. Læg skinken på en bageplade med papir og rist i ovnen i ca 10 minutter ved 175 grader. Skær eller knæk det i stykker.
  6. Når suppen har kogt, kør suppen igennem med en stavblender.
  7. Tilsæt fløde, salt og peber.
  8. Server med ristet skinke på toppen.

Det er en meget nem ret, der kun tager ca 30 minutter at lave og der er ikke meget opvask.

Vi kan jo ikke spise Kartoffel-porresuppe på alle de dumme dage! Mon ikke vi blev træt af det så? Andre gange får vi fx rugbrød med nykogte æg og rejer eller varm leverpostej. Det elsker vi faktisk! Ellers har vi også noget i fryseren, vi kan varme. Fx suppe, kødsovs, lasagne eller lign.

With all my love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *