klatkager1

Har du risengrød til overs, så lav en omgang klatkager.

Det smager rigtig dejligt – og samtidig smider du ikke resten af risengrøden ud. Mine børn synes, det er mærkeligt, at der er risengrød i, for det kan man jo slet ikke smage. Nej, det smager nærmest som en slags pandekager.

 

Opskrift på klatkager:

Du skal bruge:

500 g færdiglavet risengrød
2 spsk. hvedemel
2 spsk. mælk
2 æg
2 spsk. sukker (jeg brugte rørsukker)
1 tsk. vaniljesukker
Margarine eller smør til bagning

Du skal gøre sådan:

Klatkager serveret med syltetøj og sukker, og hertil en kop varm kaffe med mælk.
Klatkager serveret med syltetøj og sukker, og hertil en kop varm kaffe med mælk.

Pisk mælk og mel sammen med grøden.
Pisk æggene i dejen.
Tilsæt sukker og vaniljesukker.
Smelt smørret på panden.
Fordel klatter med dej på panden (De skal være ca. 7 cm).
De bages lysebrune på begge sider.
Klatkagerne serveres med syltetøj og sukker.
Drysses evt. med lidt flormelis inden servering.
MUMS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *