Her får du opskriften på min kokos-kakao-kage. Den er virkelig værd at prøve.

Udenfor skiftes solen og regnen til at være førende. Jeg har bagt kokos-kakao-kage til mine drenge, som er til fodboldstævne i denne weekend. Jeg skal ud på en kigger her i eftermiddag, og besluttede mig for at bage lidt sukkersødt til dem. På med gummistøvlerne, regnjakken, frem med paraplyen og det gode humør. Hurra for den danske sommer. Jeg er taknemmelig for, at vi fik godt med solstråler i Italiens dejlige land i Julimåned.
Opskrift på kokos-kakao-kage

kokos-kakao-kageHer kommer opskriften på den nemme kage, som smager himmelsk. Jeg aner ikke, hvor jeg har opskriften fra. Den har været i min opskriftsmappe i mange år efterhånden. Men jeg ved, at det er en klassiker, så mon ikke andre også ligger inde med lignende opskrift. Jeg elskede den kage som barn. Det var ikke en kage, min mor bagte, men veninders mor var gode til det. Den var ofte med, når vi skulle på spejderlejr eller til fodboldstævne – og mums, den smagte himmelsk. Jeg holder en del af kage (hvis du ikke har opdaget det), men min form/ figur/ krop (eller mangel på samme) tillader ikke, at jeg spiser det så ofte, som jeg egentligt gerne vil 🙂
Du skal bruge:

Til kagen:
3 æg
400 g sukker
225 g hvedemel
1½ tsk kakao
2 tsk vaniljesukker
1 spsk bagepulver
1½ dl kaffe
215 g smeltet afkølet smør/ margarine

Til kokoslåg:
100 g smør/ margarine
250 g flormelis
1½ spsk kakao
4 spsk kaffe
115 g kokosmel

Sådan gør du:
  1. Æg og sukker piskes grundigt til en lys æggesnaps.
  2. Mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao røres i dejen sammen med kaffen.
  3. Til sidste røres det afkølede smør i.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Hæld kagen i en bageform med bagepapir eller en smørsmurt bageform.
  6. Bag kagen i 20 min. eller til den er gennembagt.
  7. De sidste 5 minutter af bagningen laves kokoslåget.
  8. Alle ingredienserne til kokoslåget blandes i en gryde og koges sammen.
  9. Når kagen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og kokoslåget hældes over og jævnes ud i et jævnt lagt. Kagen skal IKKE bages igen.

Jeg håber, du vil prøve at bage kagen og at den vil smage dig og din familie. God fornøjelse.
Jeg slutter eftermiddagen af ude på de våde, tilsmadrede fodboldbaner og har planlagt så meget på forhånd, at aftensmaden er nem i aften. Vi fik denne lækre lasagne i aftes, som bare skal varmes igen. Hurtigt og nemt. Dog tilførte jeg disse ekstra ingredienser til lasagne: squash og pølsestykker. Det bliver den ikke dårligere af. Prøv det! Jeg elsker jo madplaner, og jeg holder faktisk af at hverdagen igen banker på døren, for i sommerferien er madplaner bare umulige at gennemføre. Har du brug for lidt fine planer at udfylde i eller bare lidt ideer, så find noget lige her. Dog vil jeg lige sige, at jeg MEST elsker ferie 😉

Velbekomme.

www.meskildsen.dk

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *