Opskrift på en omgang koldhævede boller.
Så bliver det næsten ikke nemmere at bage 12 boller.

HURRAAAAAA… I dag bliver min mindste lille mand 9 år og det skal selvfølgelig fejres med koldhævede boller og alt muligt andet.

Min skønneste dejligste William bliver 9 år i dag
Min skønneste dejligste William bliver 9 år i dag

Traditionen tro bliver man vækket med fødselsdagssang og gaver på sengen. OG traditionen tro blev der sovet rævesøvn, da familien trådte ind i værelset for at overraske. Åhhh altså, den spænding er slet ikke til at rumme, når man glæder sig. Jeg forstår det godt og jeg husker det tydeligt fra min egen barndom. Fødselsdage var bare det fedeste.
Når gaverne er åbnet, får alle mand tøj på og der skal spises morgenmad. Det er selvfølgelig en lidt ekstra lækker morgenmad end den normale morgenmadsskål med havregrød, havregryn eller A38 med müsli, som vi normalt spiser herhjemme. Der skal hjemmebagte boller til – og helst nybagte. Lige præcis der passer disse koldhævede boller helt perfekt. De er super nemme at lave og de smager virkelig godt. Du kan røre dejen sammen på 5 minutter og du slipper endda for at få fingrene i dejen.

Jeg har bagt dem et utal af gange og jeg har sådan set aldrig rigtigt fuldt en rigtigt opskrift. Jeg blander bare noget sammen. For flere år siden havde jeg besøg af mine mødregruppe, som gerne ville have opskriften, men den var jo ligesom bare… øhm… inde i mit hoved.

Lækre nybagte koldhævede boller
Lækre nybagte koldhævede boller

Denne portion blev lavet sådan:

Jeg brugte:
5 dl koldt vand i en porcelæn eller stentøjsskål
20 g gær
1 tsk groft salt
1 dl havregryn
3 dl fuldkornshvedemel
6-7 dl hvedemel

Om aftenen: Du skal røre gæren ud i vandet i skålen. Dernæst tilsætte salt, havregryn, fuldkornshvedemel og røre rundt. Jeg tilsatte 1 dl hvedemel ad gangen og rørte godt rundt med en grydeske. Dejen skal være blød, men ikke alt for flydende. Dæk skålen til med vitawrap og stil den i køleskabet til næste morgen.

Næste morgen: Når du står op skal du tænde ovnen på 250 grader varmluft. Tag skålen ud af køleskabet og fordel bollerne på en bageplade med bagepapir. Tag dejen op med en spiseske og sæt 12 boller på pladen. Gå i bad 🙂
Pensl bollerne med vand. Skru ovnen ned til 215 grader varmluft. Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i 15 minutter.
Lad bollerne køle lidt af inden du sætter tænderne i de lækreste og mest sprøde nybagte morgenboller.

Så er der serveret nybagte koldhævede boller
Så er der serveret nybagte koldhævede boller

 

Jeg siger bare VELBEKOMME.

(Indlægget indeholder affiliate links)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *