Sommeren er kommet og det er tid til koldt og lækkert koldskål.

Hvem vil ikke gerne sidde her på min terrasse med computeren, vand og en kop kaffe efter at have indtaget en dejlig portion nylavet koldskål med drengene?

Tænk at sidde her og "arbejde" på terrassen. Det er da skønt.
Tænk at sidde her og “arbejde” på terrassen. Det er da skønt.

 

Solen og sommeren er kommet. Det er vel nærmest som om, at vi har sprunget foråret over. For få uger siden sneede det. Det er jo slet ikke til at forstå.

Og nu er sommeren kommet og det er blevet tid til bare ben og skuldre, leg i haven, grill og koldskål. Vi mangler bare en fridag og aften med bål, snobrød, skumfiduser og hygge. Det kommer nok også snart. I love it.

NU er det koldskåltid.
Jeg har tusindvis af gange købt færdiglavet koldskål – og jeg gør det såmænd også stadigvæk. Det er der absolut intet galt med, synes jeg ikke. I dag lovede jeg dog William, at jeg ville lave en stor portion, så det ikke så hurtigt slap op. Af denne portion bliver der 2 liter lækker koldskål.

Koldskål serveret med jordbær og kammerjunker
Koldskål serveret med jordbær og kammerjunker

 

Verdens nemmeste opskrift på koldskål kommer her. Det tager max 10 minutter at bikse det sammen.

Du skal bruge:
1 liter kærnemælk
1 liter tykmælk
8 spsk. sukker
2 vaniljestænger
Saften fra ½ citron (man kan såmænd godt komme en hel i, synes jeg).

Skrab kornene ud af vaniljestængerne og pres lidt af sukkeret over på et skærebræt, så vaniljekornene skilles ad. Hæld alle ingredienserne i en skål og rør sammen. Jeg piskede mit med håndmixeren – lige kort – så bliver det nemlig dejlig luftigt, hvilket jeg godt kan lide.

Hjemmelavet koldskål på flasker
Hjemmelavet koldskål på flasker

 

Hæld det på glasflasker og opbevar i køleskabet. Lad det gerne stå i køleskabet i en halv times tid, inden du spiser det. Så har sukkeret fundet sin plads i koldskålen og det smager bedre.

Jeg vil lige lave en lille hurtig anbefaling af en bog, jeg har læst færdig. Jeg vil ikke forklare en masse om den nu – måske en anden gang – men nu har jeg endelig læst den færdig, og den var virkelig god. Jeg synes, du skal læse den. Den handler i høj grad og lavt selvværd og angst, hvilket jeg mange gange i bogen kunne nikke genkendende til.

En iskaffe og en fantastisk bog læses færdig på terrassen. Dejligt.
En iskaffe og en fantastisk bog læses færdig på terrassen. Dejligt.
Bogen er “At finde hjem” af Renee Toft Simonsen.

Det har taget mig temmelig lang tid at læse bogen. Ikke fordi den er svær at læse eller forstå, men simpelthen fordi, at min hjerne ikke er så hurtig, som den plejer (pga. stress) og har brug for RIGTIG mange pauser. Jeg VILLE enormt gerne have læst den hurtigere, men det kunne jeg ikke – og det var også ok.

LÆS DEN!

Nyd solen, nyd hinanden og nyd jer selv.

Hejsa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *