Disse krydrede minikødboller er helt klart et forsøg værd. Jeg holder meget af at spise dem – og så kan de bruges til en masse forskellige retter.

Kødboller kan købes i en frostpose i det lokale supermarked. Det er også helt fint, hvis det er den slags kødboller, man ønsker. Disse kødboller, jeg selv har lavet, er lavet af oksekød og passer perfekt til en del forskellige retter. Du kan bruge dem til at putte i pitabrød, ovenpå en lækker fyldig suppe, til en salat, til spagetti og tomatsovs (Lady og vagabonden) m.m. Prøv det. De er smadder nemme at lave, synes jeg.

krydrede mini kødboller

 

Denne portion kødboller holder til ca to dages aftensmad til os.

Du skal bruge:
800 g hakket oksekød
1 spsk. oregano
1 æg
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Olie til stegning




De skal bare gøre sådan her:
Put alle ingredienserne i en røreskål og ælt det hele godt sammen med fingrene.
Varm olien på en pande eller to. Form små, som i RIGTIG små, kødboller eller kødklumper og steg de på panden i ca 5 minutter.
Tomatsuppe med kødbollerVend dem selvfølgeligt undervejs. (Grunden til at jeg skriver det, er fordi, jeg lige kommer i tanke om, at jeg engang som hjemkundskabslærer hørte en elev sige (om frikadellerne der var svedne KUN på den ene side): “Jamen, der stod ikke, at vi skulle vende frikadellerne undervejs”. 🙂 )

Server de små krydrede kødboller til lige det, du lyster.
Denne dag serverede jeg dem til tomatsuppe, som du finder her.

Velbekomme.

hjerte




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *