Bag disse lækre og grove flutes
Bag disse lækre og grove flutes

De er virkelig gode som tilbehør til en frokostret, en hovedret, en suppe eller som sandwichflutes til madpakken. De er sprøde udenpå og bløde indeni. Mmmm…

Du skal bruge:
dl skårne rugkerner
1 dl hørfrø
2 spsk. olie
3,5 dl vand (kogende)
50 g gær
2 dl A38
2 tsk. salt
ca. 7-8 dl hvedemel
æg (til pensling)

Du skal gøre sådan:
Rugkerner, hørfrø, olie og kogende vand blandes i en skål og trækker ca. ½ time indtil det er håndvarmt.
Gær udrøres i en halv del lunkent vand.
Gær og kerneblanding blandes og A38 tilsættes.
Øvrige ingredienser tilsættes – der holdes lidt hvedemel tilbage.
Dejen æltes grundigt – ca. 10 min. og stilles til hævning i 1 time.
Formes herefter til lange flutes som efterhæver i ca. 30 min.
Ridses og pensles med æg.
Bages midt i ovnen i 25 – 30 min. ved 220 gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *