Dette indlæg handler om madpakkebrød og at mine børn er gode til madpakker og ikke er kræsne.

Ungerne har altid været gode til madpakker og har spist massevis af rugbrød i børnehave og skole. Men som alderen bliver højere, kan jeg godt mærke, at de er kørt lidt træt i rugbrødsmadder. Det er selvfølgelig kommet tidligere med min mindstemand, fordi han ser og hører det, de store siger og udtrykker. Det er, efter min mening, et nødvendigt onde (eller hvad man skal kalde det), når man har mere end ét barn. Den mindste ser og afkoder de/ den stores sprog/ vaner/ hverdag, så de små er altid lidt tidligere ude med forskellige ting, tror jeg. (Jeg er selv den mindste i søskendeflokken. Hmmm…!!!)




Altså, det jeg vil fortælle i dette indlæg er, at mine børn ikke er kræsne, men at de kræver lidt andet end bare flade rugbrødsmadder. Jeg synes faktisk, de (eller i hvert fald den største) har “holdt ud” i meget længere end jeg havde forventet, og det er jeg da meget stolt af. Hvis I forstår?

Indimellem er der da også rugbrød i madpakkerne herhjemmefra, men de er sjældent bare med leverpostej og hamburgerryg som tidligere, hvor det var det eneste rigtige for dem i madpakkerne. De kan faktisk rigtig godt lide denne rugbrødssandwich.

Eller disse Pirogger.

Du kan få flere ideer til madpakker lige her.

Nå, men heldigvis er jeg jo temmelig bageglad og kreativ i et køkken, så det kommer helt sikkert børnene til gode. Det er meget sjældent, at jeg køber boller mm. i et supermarked. Jeg bager det helst selv. Jeg kan godt lide, at jeg ved, hvad der er i det brød, mine børn spiser – og så mætter det bare bedre, når det er fyldt op med kerner, fuldkorn, havregryn, gulerødder, squash eller lign.

Det er ikke en last eller træls ting for mig at bage – tvært imod. Jeg ELSKER det, og det er totalt afstressende for mig.

Disse madpakkebrød kan også sagtens bruges/ bages som helt almindelige boller. Måske et weekend-hygge-projekt.

Opskrift på madpakkebrød – 16 stk.

Madpakkebrød1 pk. gær
5 dl lunkent vand
1 spsk sukker
2 tsk fint salt
1 æg
100 g havregryn
3 spsk olie (jeg brugte olivenolie)
120 g revne gulerødder
30 g hørfrø og sesamfrø
250 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel
Til pensling og drys: vand og hørfrø/ sesamfrø




Du skal gøre sådan:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand
  2. Skræl og riv gulerødderne
  3. Put sukker, salt, gulerødder, olie, æg, havregryn og kerne i en røreskål eller røremaskineskål og tilsæt gærblandingen.
  4. Rør rundt.
  5. Tilsæt fuldkornhvedemel og hvedemel og ælt GODT igennem. Mindst i et kvarter i røremaskinen.
  6. Dejen kan godt føles en anelse klistret, men jo mere du ælter, des bedre bliver det, og den må gerne være lidt klistret, da ingredienserne suger lidt af væsken under hævningen.
  7. Lad hæve i skålen i ca 1 time.
  8. Ælt dejen igennem, rul den ud til en store plade
  9. Læg dejen forsigtigt i en dyb ovnplade med bagepapir.
  10. Skær igennem dejen (16 brød i alt)
  11. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  12. Lad efterhæve i ca ½ time
  13. Pensl forsigtigt med vand og drys med hørfrø og sesamfrø
  14. Bag brødene i 20-25 minutter midt i ovnen. (hvis det er almindelige boller, der ligger på pladen med mellemrum, vil jeg nøjes med at give dem ca 15 min.)

Skær brødene igennem, smør med pesto eller mas en avokado deri.
Kom en eller to blade af hjertesalat, lidt pålæg, tun, kylling eller andet, og agurkeskiver i.
På med toppen, pak ind i cellofan og BUM – en lækker madpakke.

Madpakkebrød collage




Ved siden af lægges et par gulerødder, peberfrugt, et stk. frugt, en müslibar eller andet godt.

Rigtig god fornøjelse.

www.meskildsen.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *