Sorgen er ulidelig svær at komme igennem, men når den kommer på afstand, kan man lære af den.

Og det tager tid… sorgen er forskellige for os alle. Nogle sørger i årevis, nogle sørger højlydt og smerteligt, nogle sørger stille og for sig selv osv. Sådan er vi forskellige.

Men én ting er sikkert. Vi sørger, når vi mister og vi skal lære at leve uden den, vi har mistet.

30. august

I dag er en speciel dag for mig… 30. august. En dag der er meget ubehagelig at tænke på. Især hvis jeg tænker ned i minut for minut, time for time… den 30. august 2005. I dag er det 12 år siden, min far døde.

min farDet var en sorgens dag. En svær dag. En ubeskrivelig dag. En fuldstændig vanvittig dag. En dag med slutninger og begyndelser.

Jeg vil, helt ærligt sige, at det var den værste dag i mit liv. Året forinden mistede jeg min mor. Det var også ganske forfærdeligt. Det var den værste dag i mit liv… indtil min far døde. Det blev den værste dag i mit liv. En dag jeg helst havde været foruden, men også en dag, jeg sidenhen har lært så meget af i en alt for tidlig alder. Om sygdom, mig selv, familie, taknemmelighed, kærlighed, forældreskab, sorg, smerte og samtidig glæde. Lige den 30. august 2005 oplevede jeg selvfølgelig ikke så meget glæde og taknemmelighed, men det er kommet til sidenhen i min inderste kerne.
Afstand og alligevel ikke

Sorgen kommer med årene på afstand, men jeg savner stadig lidt. Det er mærkeligt at tænke på, hvordan det ville have været, hvis min farmand, min superman, stadig havde været her. At tænke på hvordan han ville have set ud nu, hvordan hans liv ville have været, hvordan vores relation ville have været, hvordan det ville have været for mine børn at have en morfar, specielt hvad det ville have betydet for min allermindste William at have mødt og kendt sin morfar. Der er så mange tanker, spørgsmål og undren nu og stadig så mange år efter. Heldigvis er det jo ikke dagligt, heller ikke ugentligt eller månedligt mere… kun ved særlige lejligheder. Ja, jeg kan endda komme til at glemme en fødselsdag eller dødsdag, og det er også helt okay. Det betyder ikke, at de er væk fra min tanker og mit hjerte. Det betyder blot, at mit liv er gået videre og har udviklet sig med de op og nedture det har givet.
Glemmer ALDRIG

Jeg glemmer aldrig.
Nej, det gør jeg ikke.
Heldigvis.

Minderne kan ingen tage fra os.
Følelserne kan ingen tage fra os.
Taknemmeligheden kan ingen tage fra os.

Men forældrene kan tages fra os.
Det gør nas.
Herre nas.

Midt i sorgen og tårerne
Midt i smerten
Kan taknemmeligheden findes frem.

Tak mor og far,
for livet.
Tak for jer.
Tak for alt.

Vi ses.

 

Har du lige mistet? Eller tidligere? Eller kender nogle, som har?
Du skal være velkommen til at læse nogle af mine tidligere indlæg om at miste sine forældre. Jeg har haft det rigtig svært med det, men har fundet styrken i mig selv tilbage.

De er skrevet i denne rækkefølge:

Når man mister sine forældre

Når man mister sine forældre part 2

Når man mister sine forældre part 3

Når man mangler mor og far

Hvorfor holde fast, når man kan give slip?

God dag og god vind fremover. Find styrken i dig selv og dine oplevelser.

Hvis du kender nogle, der kæmper med sorgen, så send gerne dette videre til dem. Det vil hjælpe både dem og mig. TAK!

www.meskildsen.dkLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *