Sorte huller i hukommelsen… Det er altså ikke rart at blive ved med at have dem.

Jeg har sorte huller i min hukommelse. Det er et af de mén, jeg har fået i min stresssygemelding. De sorte huller betyder, at der er ting, jeg har gjort, hørt, set eller oplevet i den periode, som er fuldstændig forsvundet ud af min hukommelse. Som i… Jeg har været væk i en periode, og har ikke hørt/ set eller oplevet det. Jo, det har jeg. Jeg har været lige her, men jeg kan bare ikke huske det.

Min stress, angst og i særdeleshed også min hukommelse er blevet markant bedre. Jeg blev mindet om det for nyligt. Det sker af og til. Det kan være i en situation, hvor folk snakker om noget og siger, at jeg var med… WHAT! “Det der har jeg aldrig hørt om”. Jeg er jo ret bevidst om det nu, så jeg kan fx spørge om, hvornår det var og så nikkende anerkendende, når jeg hører, at det har været indenfor de sidste 3 år. SÅ forstår jeg bedre – og beklager, at det er smuttet fra min hukommelse.Gæst der mindede mig om sorte huller

Forleden havde jeg huset fuld af gæster… Jeg rundede et nyt årti og holdt en fantastisk fødselsdag for familie, nogle venner og naboer.

En af gæsterne beundrede den glasplade, jeg har ved min kogeplade. Den er ret anderledes. Findes ikke magen til. Jeg har selv lavet pladen med en masse fede farver og er meget stolt af den. Min dejlige gæst spurgte til, hvordan jeg havde sat den fast på væggen. Til det kunne jeg hurtigt svare:

“Jeg har bare brugt…”

Og ja, så kunne jeg simpelthen ikke huske, hvad det var jeg havde brugt. Ordet var væk. Som i fuldstændig væk. Men jeg vidste udmærket, hvor det så ud. Jeg spurgte min søster, som hurtigt kunne svare “Silikone”. Jeg bekræftede, og erfarede at ordet var fuldstændig forsvundet fra mit hoved. Det var ikke engang som: “Nå ja, det var silikone”.

Træning af de sorte huller

sorte hullerJeg bryder mig ikke om, at acceptere, at jeg har sorte huller. Det er helt okay, at der er sket en brist i den periode, men så må jeg træne min hjerne op igen. Derfor kan sådan et ord som “silikone” sværme i mit hoved i en periode derefter – bare for at minde mig selv om ordet. Jeg gør det helt bevidst. Kan finde på at gå og sige silikone for mig selv – bare for at huske det. På den måde tror jeg, det sidder bedre fast.
Der er selvfølgelig ting, der er forsvundet. Jeg har i min lange periode haft møder på kommunen osv. som jeg simpelthen ikke kan huske, vi har haft. Det er selvfølgelig ærgerligt, men et ret tydeligt tegn på, at min hjerne har været på total overarbejde.

Kender du nogle, som er ramt af stress, så mind dem gerne om denne blog. Jeg synes faktisk, der er mange givende og rammende blogindlæg herinde, som er hudløst ærlige – og som ikke kommer fra læger eller psykologer. Det kommer fra selve kilden – og det er oftest det, man har brug for, hvis man er ramt. Man vil helst vide, at man ikke er alene.Ha´ en dejlig weekend, derude i det danske land. Sikke et sommervejr, hva´? Jeg håber, I finder lidt tørre pletter imellem skyerne og nyder sommeren – trods alt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *