Ordnung muss sein: Der skal være styr på tingene.

Når livet driller, har vi brug for “ordnung muss sein”. Her står vi i en situation, hvor alting bare vendes helt på hovedet. Det hele bliver rodet rundt i en stor pære vælling. Sådan føles det i hvert fald. Derfor vil det være rarest og lettest for os, hvis der er total styr over tingene (ordnung muss sein), så det hele ikke sejler endnu mere.

 

ordnung muss sein

 

I mange situationer har vi bare lyst til at få ordnet tingene, så alting falder på plads igen. Det rodede og uforudsigelige er svært at kapere inden i os. Vi har det bedst med, at der er styr på tingene, så vi ikke behøver at bruge unødig energi på dumme energislugere, når vi i forvejen er i energiunderskud. Sikke en masse energi-snak, men det er sandt. Rod og bagateller er absolut no-go.

 

energi

 

Står vi i en livskrise, midt i sygdom, sorg eller andet, der får læsset, hverdagen, energien og livet til at vælte, er vi NØDT TIL at være i det. Og det er DET, der er den sværeste udfordring, synes jeg.

“Jeg skal bare lige gøre sådan her…”
eller
“Hvis jeg får styr på det der, så kommer det til at gå godt det hele”
eller
“Det ville være godt, hvis jeg lige kunne gøre det og det og det”

MEN så nemt er det altså ikke. Sindet, humøret og kroppen skal kunne følge med. Jeg har rigtig mange tanker og planer i mit hoved, men de spænder ben for mig gang på gang, for min krop og mit sind kan ikke følge med. Derfor holder jeg meget af udtrykket:

“Det handler ikke om, hvor mange gange man falder,
men hvor mange gange man rejser sig igen.”

For os, hvor livet driller, er det en kæmpe udfordring af forstå, for vi vil bare gerne have det godt og vi gør en masse ting, for at komme ovenpå igen. Sådan har jeg det i hvert fald og jeg er ret så sikker på, at jeg ikke er den eneste.

For jer/ dem, der ikke har ondt i livet, som måske bare kender en, der tumler med den slags besværligheder, er det måske endnu sværere at forstå. I går helt sikkert også med en masse tanker, som dem jeg tidligere skrev, at jeg har. I vil blot tænke, at hun/ han da bare skal gøre noget, skal ud blandt nogle andre mennesker, tage sig sammen eller skal tage initiativ til noget. Det tænker du, fordi det er så svært at forstå, når andre oplever at livet driller. For du kan jo ikke mærke deres smerte.

Jeg har rigtig mange gange oplevet, at folk gerne vil hjælpe mig. Jeg tænker og håber, at det er omsorg fra deres side. Folk er rigtig gode til at komme med forslag til, hvad der vil være godt for mig og hvad jeg skal gøre.

“Jamen, tror du ikke bare, at du skal lidt mere ud?”
eller
“Mon ikke det kunne være godt for dig, hvis du begyndte at løbe igen?”
eller
“Hvad med at du fik arbejde, som ikke kræver ret meget af dig?”

Alle spørgsmålene er helt sikkert velment og ville sikkert også være godt for mig eller andre i den situation. Men hvis jeg kunne, tror du så ikke, jeg havde gjort det?

Forleden hørte jeg om en yngre pige (yngre end mig i hvert fald), som var gået ned med flaget. Hendes kolleger havde svært ved, at hun var sygemeldt, for hun så jo slet ikke syg ud. Én af dem havde endda set hende til en koncert! Uhhh!!! I den forbindelse var det faktisk chefen for “det hele”, der satte medarbejdernes tanker på plads og fortalte lidt om, at de slet ikke skulle være misundelige.
Sådan noget gør mig glad inden i. Det er da rart med nogle mennesker og arbejdsgivere, der udviser omsorg og forståelse.

Altså… Ordnung muss sein…

Os, der står med udfordringerne, vil gerne have at der er ordnung, så vi bedre kan holde ud til at være.
Jer, der står ved siden af, vil gerne ordne noget og komme med løsninger og gode ideer, så I bedre kan være ved siden af. For så har I da gjort noget…!!

I den situation findes der hverken rigtigt eller forkert. Det vigtigste er forståelse.
No matter what…

Rigtig god weekend til jer.
Se lige disse smukke lavendler, der står i min have. Jeg elsker dem. De dufter himmelsk og der summer med liv omkring.

lavendler

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *