“Mor, jeg vil gerne have en af de dersens brød med i skole”.
Det var sørme heldigt, for de er bagt til samme formål.

Jeg har i dag lavet en stor portion dej, som blev til både boller og pirogger. Begge dele er tiltænkt til fryseren, som noget der hurtigt kan tages op til madpakker på de dumme dage. Det er en god fyldig dej med både squash og fuldkornshvedemel, så de er – efter min mening – okay at få med i madpakken engang imellem.

pirogger

 

Opskriften på dejen finder du her.

Til fyldet skal du bruge:

300 g hakket oksekød
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 chili
1 løg
1 dåse tomatpure (140 g)
Oregano, spidskommen, salt og paprika.

Fyldet blev lavet sådan her:

Jeg ordnede alle grøntsagerne: Skrællede gulerødderne og rev dem, hakkede løg og chili, pillede hvidløg og pressede dem i en hvidløgspresser.
Jeg svitsede kødet og rørte til sidst grøntsagerne, tomatpure og krydderier deri.
Jeg lod det stå ved jævn varme i ca 20 minutter og rørte selvfølgelig rundt i det undervejs.

Af dejportionen lavede jeg 12 boller OG 12 pirogger. Hvis du skal lave 24 pirogger, skal du selvfølgelig lave dobbelt portion kødfyld.
Tænd ovnen på 180 grader ved varmluft.
Når du laver piroggerne, skal du forme en bolle, som du ruller ud med en kagerulle. Du lægger en klat kødfyld på midten og folder dejen over, så det bliver en halvcirkel. Du trykker rundt langs den runde kant med en gaffel.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 15-30 minutter. Pensl dem med pisket æg.

Bag piroggerne i ovnen i 15-20 minutter.

De er virkelig gode. Pirogger kan varieres i det uendelige. Jeg har tidligere lavet nogle med kyllingekød, soltørrede tomater og feta. De blev også ganske gode – faktisk. Måske jeg snart skal prøve at lave dem igen…?

Har du prøvet at lave pirogger? Måske du vil smide en kommentar her på siden med din variant, så jeg og andre kan få endnu flere gode ideer til lækre pirogger. Jeg vil i hvert fald blive rigtig glad, hvis du smider en kommentar. TAK.

Jeg håber, du kan bruge opskriften.

Hej hej – god eftermiddag til dig 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *