Hurra for minder!

“Minderne kan ingen da tage fra os”.

Sådan sagde min afdøde svigerfar altid, og han havde da så sandeligt ret. Minder er dejlige at have. De betyder noget for os hver og en.
Da jeg lavede nedenstående aftensmåltid, væltede minderne frem. Da jeg var barn, var jeg KFUK-spejder, og når vi var på spejderlejr, fik vi meget ofte pitabrød. Det var dog ikke hjemmebagte pitabrød. Nej, det var faktisk sådan nogle lidt tørre pitabrød (i forhold til nedenstående hjemmebagte), men vi elskede dem. Indimellem købte vi dem også derhjemme, så jeg kunne få dem med, når jeg fx skulle på lejr, udflugt eller tur. Det var SÅ lækkert.
Mine egne unger elsker også pitabrød. Vi får det ikke så ofte, men når vi får det, er alle glade. Og så er der endda lidt til madpakken dagen efter…

Her er der serveret hjemmebagte pitabrød med blandet salat, kyllingedeller og krydret hvidløgsdressing
Her er der serveret hjemmebagte pitabrød med blandet salat, kyllingedeller og krydret hvidløgsdressing

 

Pitabrød:

Du skal bruge:
3 dl vand
3 dl mælk
50 g gær
1 tsk. salt
350 g. grahamsmel (eller andet groft mel)
400 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Kog vandet og hæld det i det kolde mælk. Når vandet har lillefingeren temperatur, skal du smuldre gæren i skålen. Gæren skal opløses helt.
  2. Tilsæt salt
  3. Tilsæt grahamsmel og rør godt rundt. Jeg bruger altid min køkkenmaskine (Kitchen aid), for så ved jeg, at det blive æltet godt sammen.
  4. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen er god. Dejen bliver en smule klistret.
  5. Dæk skåle til med et viskestykke og lad den hæve i minimum 1 time.
  6. Tænd ovnen på 250 grader
  7. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller med lidt ekstra mel på fingerne. Rul dem ud med en kagerulle (ca. 12 cm) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg 4 på hver plade, så de ikke “vokser” sammen.
  8. Læg et viskestykke over og lade dem efterhæve i 10 minutter (eller mere).
  9. Bag dem i 6-7 minutter. Pitabrødene hæver op og laver et “hul” indeni.
  10. Lad dem køle af på en bagerist.

 

De lækreste krydrede kyllingedeller, som er både nemme at lave og man kan spise dem til alt
De lækreste krydrede kyllingedeller, som er både nemme at lave og man kan spise dem til alt

 

 

Kyllingedeller:

Det skal du bruge:
400 g hakket kyllingekød
1 lille løg
1 fed hvidløg
5 soltørrede tomater
1 tsk tørret timian
Salt og peber
Olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Pil løg og hvidløg. Hak løget i meget små stykker og pres hvidløget ned i kødet, som du har puttet i en skål.
  2. Skær de soltørrede tomater i små stykker og tilsæt også dem.
  3. Tilsæt krydderierne og rør farsen godt rundt.
  4. Varm noget olie på en pande, form små frikadeller af farsen og steg dem på panden i ca. 10 minutter.
  5. Klar til servering. Mmmm….

 

En lækker dressing, der passer til alt muligt. Fx i pitabrød, til kylling, som salatdressing, til kød til sommerens grillmad og meget mere
En lækker dressing, der passer til alt muligt. Fx i pitabrød, til kylling, som salatdressing, til kød til sommerens grillmad og meget mere

Krydret dressing:

Det skal du bruge:
2½ dl Cheasy fraiche, A38, creme fraiche eller andet.
2-3 fed presset hvidløg
En stor dusk småtskåret persille
Salt og peber

Sådan gør du:
Bland det hele sammen og lad det stå lidt inden servering, så hvidløget rigtig når at afgive noget smag.

Server det hele sammen med et fad med forskellige snittede grøntsager. Det er sundt og godt – og jeg kender ikke én, der ikke kan lide det.
Jeg serverer desuden som regel også andet kød, kylling eller fisk til pitabrødene. Min unger er ret vilde med tun i pitabrød. Man kan jo også servere skinke, æg, rejer eller små hakkebøffer.
Hvad spiser I til jeres pitabrød? Jeg kan godt bruge lidt andre input og ideer. Smid gerne en kommentar herunder, så vi kan inspirere hinanden. På forhånd tusind tak for din feedback.

God fornøjelse til dig.

With all my love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *