Er du ved at være klar til hverdagen? Måske er du allerede begyndt på arbejde igen efter en forhåbentligt dejlig ferie med familien. Er du så ved at være klar til at børnene skal i skole igen – og have madpakker med? For mig er madpakker det absolut VÆRSTE ved hverdagen. Det skal både være nemt, sundt og lækkert for ungerne. Jamen, det er jo hele tre ting!

I dette indlæg får du en dejlig opskrift på forholdsvis sunde pizzasnegle og brødstænger. Jeg har nemlig i dag været i gang med lidt godt til drengenes madpakker. I det kommende skoleår skal der kun laves 2 skolemadpakker (Jubii), da den største er draget af sted på efterskole. Derfor ingen madpakke til hende i dette skoleår. Jeg er sikker på, at det kan mærkes.

Mine drenge er ikke så sarte med madpakker, som jeg kan høre, at andre børn er. Mine drenge er sultne, så de får spist det meste af deres mad. Heldigvis. Det er jo deres brændstof til både kroppen og hjernen, som skal klare en masse udfordringer i løbet af en dag.
I samme forbindelse vil jeg lige minde dig om mit indlæg med rugbrødssandwich, som mine børn holder RIGTIG meget af at have med i skole. Det er både nemt og en sikker vinder.
Læs indlægget her.

Opskrift på pizzasnegle og brødstænger:

Ud af denne portion får du både nogle dejlige pizzasnegle OG brødstænger, som kan spises, som de er eller som lækre hjemmelavede cheesedippers i skolen eller børnehaven. Mine drenge vil gerne have cheese dippers, men jeg er og bliver alt for nærig, så det får de næsten aldrig.
Desuden havde jeg en anelse spinat i køleskabet, som jeg blendede og “gemte” i dejen.

Du skal bruge:
40 g blendet spinat
5 dl vand
1 pk. gær
2 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
300 g grahamsmel
500 g hvedemel
Lidt hvidløgsolie til pensling
Hvidløgspulver
Fyld til pizzasnegle:
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
Oregano
1 pk. skinkestrimler
1 pose revet pizzaost

Sådan gjorde jeg:
Jeg blendede spinaten sammen med lidt af vandet. Jeg tilføjede det sidste lunkne vand og rørte gæren deri.
Jeg hældte blandingen i min røremaskine, tilføjede salt, olie og grahamsmel – og satte maskinen i gang med æltningen.
Jeg tilføjede hvedemel lidt efter lit og lod maskinen ælte dejen rigtig godt indimellem.
Da dejen var fint, glat og smidig, lagde jeg et fugtigt viskestykke over og lod dejen hæve i en god times tid.
Jeg æltede nu dejen godt igennem og delte den i to.

Jeg startede med at lave de små brødstænger.
Jeg rullede den ene klump dej ud til en meget flad plade og lagde det ovenpå bagepapiret på bagepladen. Jeg skar med en pizzaskærer en masse lange strimler og delte dem i mindre. Jeg lod dem stå og efterhæve i ca 10 minutter. Imens varmede jeg ovnen til 225 grader varmluftsovn.
Jeg penslede dem med hvidløgsolie og dryssede hvidlægspulver henover dem.
Jeg bagte dem i ca 10 minutter. De blev ikke så sprøde, som jeg troede, men det smagte helt vidunderligt. Var sprøde udenpå og bløde indeni.
brødstænger

 

Til pizzasneglene rullede jeg den sidste klump dej ud.
Jeg blendede en dåse hakkede tomater sammen med et fed hvidløg og oregano. William smurte det ud på dejen. Vi fordelte skinke og ost herpå, og rullede dejen sammen til en lang pølse.
Vi skar en masse skiver, som vi lagde på bagepapir på en bageplade.
De efterhævede i ca 15 minutter (imens brødstængerne bagte i ovnen).
William drysse en masse oregano ud over pizzasneglene, inden vi bagte dem i 15 minutter i den varme ovn.

Pizzasnegle

 

Begge dele kan spises som snack derhjemme i hverdagen eller weekenden, men begge dele kan også sagtens medbringes i en god madpakke. I den forbindelse ville mine drenge også få gulerod, agurk, tomat, sukkerærter og lidt frugt med. Måske vil de også synes, det er lækkert med en lille bøtte med Philadelphiaost til at spise sammen med brødstængerne. Sammen med det er en flaske vand absolut et must for mine drenge, der i frikvartererne er aktive drenge. (Jeg ved dog ikke helt med den største mere. Puberteten er i fuld firspring og så daler deres lyst til leg og spil altså en anelse – desværre).

Pøj pøj med madpakkerne. Det er absolut no-go for mig at lave madpakker, men samtidig går jeg også en del op i, at de skal have lækre og sunde madpakker, så hjernen og kroppen fungere optimalt.

 

Brødstænger


pizzasnegle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *