Når man ser tilbage med åbne øjne, har man lettere ved at finde taknemmelighed.

Med taknemmelighed i tankerne, er her nu endnu et lille indlæg om emnet. Nøj, hvor synes jeg altså, det er vigtigt. Tænk dog lige engang på alle de mennesker rundt omkring, der lider eller kæmper en kamp hver især. Om bandekrigene, om vold, om kvinder (eller mænd) på krisecentre, om alvorligt syge børn og voksne, om ensomme, om folk der knapt nok har til dagen og vejen, om hjemløse, om krig og udsatte ude i verden, om… om… om…

Jeg kan jo blive ved.I den forbindelse vil det gøre dig selv godt, hvis du kunne tage og tænke lidt over DIG og samtidig finde dine taknemmelighed frem. Din taknemmelig over det, der gør dig glad. Det der gør dig godt.

Status ligegyldig

Dette indlæg er ikke kun for dig med mange penge, stor og kærlig familie, godt job mm. Næ nej, om man er fattig eller rig, tyk eller tynd, lille eller stor, højtuddannet eller ej, med job eller uden job, alene eller med nogen har man ALTID noget at være taknemmelig for. Nogle mennesker skal bare lige lære at finde taknemmeligheden frem. Men den er der… Og når du finder den, vil den gøre noget godt ved dig.

Egen status

Min egen status… Ja, den har været fuldstændig vild, svær, god, lærerig og alt muligt blandet i en store pærevælling i rigtig lang tid. Jeg har haft mange op- og nedture. Midt i det hele har jeg formået at få min taknemmelighed frem i det hele. Når det har været allermest svært, har det også været en kamp at finde min taknemmelighed, men den har været der. Allermest, midt i det svære, har jeg forsøgt at være taknemmelig for, at mine forældre gav mig livet i 1977. De har bragt mig meget godt – og skidt… (piv piv), og det hele har lært mig så meget. Jeg har netop blevet 40 år, og forleden fortalte min psykoterapeut (som har været en stor hjælp og støtte i 2 år af min kamp), at jeg er så heldig og dygtig, at jeg allerede har lært så meget om mig selv i SÅ UNG EN ALDER. Nogle mennesker når det aldrig…

Se det er da værd at tænke over.bare tak taknemmelighedGiv det opmærksomhed

Med opmærksomhed og fokus kan vi alle få det bedste frem i os selv og få det bedste ud af livet og dens besværlige perioder. Vi går ikke igennem et helt liv uden møje og besvær, svære perioder og situationer, men det bedste ved det hele er, at vi kan lære så umådeligt meget af det. Det er vores fejl og udfordringer, vi lærer allermest af, og det er guld værd.

Og midt i skriveriet af dette blogindlæg, summer et vers i mit hoved. Det er sidste vers i sangen: Du kom med alt det der var dig, som er skrevet og komponeret af Per Warming og Jens Rosendal.

“At livet det er livet værd
på trods af tvivl og stor besvær
på trods af det, der smerter,
og kærligheder er og bli’r
Og hvad end hele verden si’r
Så har den vore hjerter”

De det er da også værd at tænke over…

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om taknemmelighed:

Børnebørn er livets dessert.

Det handler om dengang, jeg mistede min elskede gamle bedstemor. Der var jeg fuld af sorg – og taknemmelighed. Du kan jo læse med, hvis du vil. Måske har du også prøvet at miste, være ked af det OG samtidig være utrolig taknemmelig for at de var en del af dig og dit liv. Det har jeg godt nok prøvet mange gange efterhånden – og hver gang lærer man noget nyt om sig selv og livet generelt.

En bevidst handling

For lige at vende tilbage til at se på taknemmeligheden med åbne øjne, så er det kun med det åbne øje, du kan se. Hvis du lukker øjnene for det, så finder du det ikke. Eller hvis du vender det døve øre til, så hører du ikke.

Du er nødt til at gøre en bevidst handling, hvis du vil have mere taknemmelighed ind i dit liv. BUM!

Rigtig god mandag til dig

www.meskildsen.dk
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *