Smil er den korteste vej imellem mennesker.

Smil. Ja, jeg har engang læst, at smil er den korteste vej imellem mennesker. Jeg tænker, at det da passer meget godt. Jeg kan simpelthen ikke huske, hvor jeg har læst eller hørt det, men det er i hvert fald noget, der har sat sig fast i mit hoved. Jeg holder meget af smil og glæde. Især har jeg lagt mærke til det på de dage, hvor jeg selv har været helt nede og hvor hverdagen har syntes uoverskuelig, trist og grå for mig. Der har smil fra mine medmennesker gjort mig rigtig godt. Smil er jo det første, man ser på et andet menneske. Jeg gør i hvert fald.
Smil, nøgen eller Yvonne-kjole???

Eller… Når jeg lige tænker over det, ville mit øje jo nok først fange, hvis der var noget ved det andet mennesker, der var helt usædvanligt. Ha ha forestil dig lige, at du skulle mødes med din ven eller veninde, og hun eller han kom gående nøgen med et stort smil på. Hvad så du så først??? Ja, jeg spørger bare. Eller hvis du skal mødes med din mand, som normalt går i jeans og t-shirt (eller bare almindeligt herretøj) og han så kom gående, storsmilende i en blomstret Yvonne-kjole. Ja, så tror jeg nok, jeg først ville se kjolen og tænke, at nu rabler det da for ham. Ja, jeg forestiller mig en masse billeder i hovedet lige nu og giver mig selv et smil på læben. Endda et grin. Det er godt for sjælen og mig at smile og grine. Det er også godt for dig.

smil

Nå, men smilet er trods alt, for det meste, det første vi ser og det smitter jo. Går jeg forbi en ukendt på gaden, som sender mig et smil, ja så smiler jeg da tilbage. Gør du ikke det? Er jeg ude og handle, så smiler jeg da til ekspedienten? Kommer jeg ind i en butik, så sender jeg også smil afsted. Det gør noget godt ved andre mennesker, men også for mig. Jeg udviser venlighed og jeg tager imod venlighed fra andre. Det kan jeg godt lide.
Derfor:

Send smil videre. Smil til den næste du møder. Det gør dig godt.
Du kan også prøve at smile til dig selv i spejlet. Så ser du godt ud. Smil pynter nemlig.

Hvis du ikke har fået læst de sidste dages gode råd og hverdagstanker, så kan du finde dem herunder:

Køb blomster, køb blomster, en rose så rød.

Tag en lur.

Du ser godt ud.

 

Ha´ en fin dag fuld af smil.
www.meskildsen.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *