“Slip angsten” kørte på min tv-skærm HVER hverdagsaften i denne uge. Jeg var vild med det.

Kanal 4 har i denne uge sendt en serie programmer, som de kaldte: Slip angsten. Når en TV-kanal vælger at sætte fokus på en problemstilling eller et emne i en hel serie programmer, så er det noget, der batter. Øhhh, tror jeg nok.
Jeg sad i hvert fald klistret til min sofa hver aften, for jeg var fuldstændig vild med programmerne. Jeg var særdeles vild med at erfare, at jeg ikke er den eneste i denne verden med angst (selvom jeg godt ved det i forvejen). Det er en befriende følelse at sidde og nikke genkendende til det, de fortalte om det. Selvom det virker mærkeligt, så er det enormt befriende. Desuden synes jeg, programmerne var både godt informative og brede i den forstand, at der var forskellige typer og variationer af angst med. Jeg vil selvfølgelig ønske, at hele Danmark var tvunget til at se programmerne, så alle mennesker kan blive mere informeret.

Forståelse eller ej

Jeg forlanger ikke, at folk forstår, hvad der sker inden i os med angst, for angst er altså utroligt svært at forstå. Men jeg vil selvfølgelig gerne, at folk i det mindste ved, hvad der sker for os, hvorfor og ikke mindst ikke forlanger, at vi bare skal tage os sammen. Det kan vi ikke, for angsten er ikke altid til at styre. Vi gør det bedste, vi kan.
Efter et af programmerne snakkede jeg med min kære bedre halvdel om det, vi havde set og om angst generelt. Det gør vi jævnligt, så det er ikke noget nyt.
Jeg har stort opbakning fra ham. Samtidig er han også så ærlig overfor mig, når han siger, at han faktisk ikke altid kan sætte sig ind i, hvad der sker inde i mit hoved. Når der er noget der trigger eller topper for mig, så kan han jo sagtens se på mig, at det er skidt. Han forstår at guide mig og tage hensyn til mig, men de bekymringer og den angst jeg har, er jo noget, han aldrig nogen sinde tænker. Han skænker det ikke en tanke, som han siger. Men han er da blevet bedre til at vide, at det er nogle udfordringer, jeg har, som jeg ikke altid kan styre. Det er rart med den forståelse for MIG – og i særdeles rart, når der tilmed kan tages hensyn. Det er guld værd for mig.

Stress og angst

stress og angstDet var desuden enormt befriende for mig, at de (i et af de sidste programmer) fortalte, at stress forværrer angst. JA TAK, det giver SÅ meget mening i min situation. Jeg har angst og har haft det i mange år, og jeg har været stresset utroligt mange gange. Hver gang jeg er stresset, så bliver angsten værre. Hver gang jeg bliver presset, så bliver angsten værre. Hver gang jeg skal noget nyt, der presser mig, så bliver angsten værre. Og omvendt hver gang jeg mærker angsten, bliver jeg presset og stresset inde i min krop. Kan du se det? Det kører i ring. Derfor er det utroligt vigtigt for mig ikke at blive stresset, presset, ængstelig m.m. mere end højst nødvendigt. DEN balancegang er en SMULE svær at styre, kan jeg fortælle. Jeg øver mig – HVER DAG.
screenshot slip angsten

Programmerne på Kanal 4

 

Hvis du ikke nåede at se alle programmerne og gerne vil (selvfølgelig), så kan man faktisk se dem online. Find det her:
http://www.dplay.dk/slip-angsten/

Jeg vil gerne takke dig, fordi du læste med endnu engang.
Jeg forebygger min angst på flere måder. Jeg går ture (og løber lidt), får frisk luft og motion, sund kost, jeg bruger en lysterapilampe hver dag, jeg laver selvhypnose, jeg HAR fået hjælp hos en psykoterapeut og går hos en hyopnoterapeut, jeg får NADA akupunktur 2 x ugentligt og meget meget mere. Det er en bekostelig affære at være “fanget” i angstens og stressens greb, men jeg er nødt til at tage kampen. At være syg på den måde min krop har stået mål til i flere år, er ulideligt og uholdbart. Jeg kæmper mig vejen frem og heldigvis har jeg fået mere overskud og glæde i min hver dag. Det gør da det hele lidt sjovere og nemmere at komme igennem.

Glædelig weekend til jer.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *