Siden indeholder affiliate links

Søskende er dejlige at have. De skal dyrkes, så man bevarer kontakten og dermed bevarer en fantastisk og kærlig omgangstone.

 

Jeg fortsætter med at skrive om søskende. På min morgengåtur med hunden gik jeg og tænkte over dagens indlæg. Jeg vil gerne bidrage til, at du tænker lidt over noget af det, der ofte er en selvfølge for os. Det vi tror, bare kommer af sig selv og det, som vi tror, aldrig bliver anderledes.

Fra morgenens gåtur kom de både stemningsbilleder og masser af tanker. Der var ro og fordybelse i mit hoved og udsigten var både diset og smuk. I dag handler det om søskende på bloggen.
Fra morgenens gåtur kom de både stemningsbilleder og masser af tanker. Der var ro og fordybelse i mit hoved og udsigten var både diset og smuk. I dag handler det om søskende på bloggen.

 

Det at have søskende er en gave, som vi skal sætte stor pris på. Ikke alle er så velsignet at have søskende og nogle er desværre så uheldige at miste sine søskende i en alt for ung alder. Jeg kender flere – både ældre, jævnaldrende og yngre mennesker – som har det fint og godt med at være enebørn, og hvor er det dog dejligt. De finder deres nære relationer på en anden måde. For nogle ved jeg desværre også, at det kan bringe tårer og hårdt arbejde, men lige meget hvad vi “udsættes for”, som vi ikke selv er herre over, så skal vi finde det bedste for os selv ud fra de kriterier, vi nu engang har. Det kunne være veninder, venner, fætre, kusiner eller andre relationer, der får en særlig plads i hjertet. Man skal bare mærke efter, hvor det føles rigtigt.

Når man er søster eller bror, så mener jeg, at skal man tage hinanden alvorligt. Man har de samme forældre (for det meste i hvert fald) og man har levet sammen i en del af livet. I nogle vigtige år af dit liv faktisk. Der hvor det hele startede og hvor kimen til en langt og forhåbentligt godt liv er blevet lagt. Man har fælles oplevelser, jul, fødselsdage, glæder, sorger, ferier, sjov og ballade, og måske har man også hemmeligheder, man aldrig har fortalt til nogen. Trods alle de fælles oplevelser, har man også forskellig plads i søskendeflokken, så man har oplevet oplevelserne forskelligt og lagt vægt på forskellige ting. Det skal man respektere hos hinanden. Det vil give jer et ekstra plus, tror jeg, at I indimellem snakker om, hvordan I egentligt oplevede og opfattede forskellige ting fra jeres barndomshjem. Jeg tror, I vil bliver overrasket over, at jeres oplevelser kan være så forskellige, for I var der jo begge to, tre eller flere. Omvendt kan I også have oplevelser, som I bare er enige om, var helt fantastiske eller møgdumme, men uddyber I følelserne heri, er de måske alligevel forskellige. Jeg synes sådan noget, er lidt sjovt at tænke på og udforske. At vi kan opleve det samme, men alligevel opleve forskelligt.

Jeg vil komme med lidt gode råd til jer, som har søskende.
Dyrk hinanden som søskende. Hjælp hinanden. Vær sammen. Nyd hinanden. Tag på ture sammen, til koncerter sammen, hold fødselsdage sammen, hold påske/julefrokoster, snak i telefon sammen, skriv breve til hinanden, grin og græd sammen. Åbn op, hvis der er noget, du synes, er svært. Din søster eller bror kender dig rigtig godt og interesserer sig for dig (forhåbentligt). Køb blomster til hinanden eller små dejlige særlige gaver. For en del år siden, fik jeg en lille bitte bog af min yngste søster – en søsterbog – med en masse fine billeder og skønne citater i. Jeg har den stadig og jeg elsker hende for at tænke på mig. Det gjorde mig glad.

Mine søstre og jeg har indimellem en søsterdag – og der må IKKE komme andre med – jo måske brormand, men så heller ikke andre. Kun os tre eller fire og det er simpelthen så skønt. Så tager vi på tur – ud og ser udstillinger, gallerier, cafeer eller andet spændende. Det giver en god følelse i maven bare at skrive om det.

SÅ – giv din søster en kærlig tanke. Køb hende en blomst og skriv et fint kort til hende. Print gerne et gratis kort her. Det hedder Søsterkort.. Jeg har selv tegnet det og jeg synes egentligt, det er ret fint.

 

En lille kærlig hilsen til din søster
En lille kærlig hilsen til din søster

 

Og nu til den sjove historie. Når man når min alder, så er man vist hverken ung eller gammel. Sådan cirka midt imellem. Eller… Det kommer jo lidt an på, hvem du spørger.
For ca 6 år siden var jeg klasselærer i en dejlig 1. klasse.  Fra morgenen var vi ved at gennemgå dagen, dag, dato, hvad skulle vi lave i dag osv. Sådan startede hver evig eneste morgen i den klasse.

Mig: Hvilke dato er det i dag?
Dreng (rækker hånden op)
Mig: Ja, hvad siger du “lille-Ib”?
Dreng: Det er den 13. januar.
Mig: Ja, det er rigtigt. Og det minder mig om, at jeg skal huske at ringe til mine storebror, for han har fødselsdag i dag.
Dreng (udbryder spontant): Ej, har du en storebror? Han må da godt nok være gammel.

Ha’  en rigtig dejlig dag.

 

Citat. Bare være

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *