Denne opskrift på spiralpølser er virkelig gammel og godt brugt. De er velegnede til alle børn (og voksne), vil jeg tro. Både at lave og spise.

spiralpoelserDa jeg gik i 5. klasse, lavede vi, som noget af det første i hjemkundskab, spiralpølser. Opskriften her er oprindelig fra dengang, for jeg har nemlig gemt de fleste af mine opskrifter fra dengang.

Se lige billedet her til højre. Direkte importeret fra 1980’erne.

Jeg har bagt disse spiralpølser et utal af gange – mest som barn og ung, men også som voksen. De er nemme at bage og de smager dejligt. Sundhed er der ikke meget af, men til særlige lejligheder kan de altså godt serveres. Børn og voksne spiser dem med største velbehag.




Jeg har ganget den oprindelige opskrift op, da den jo var beregnet til et lille hold i hjemkundskabstimen.

 

Opskriften kommer her:

Du skal bruge:
4 dl mælk
2 pakker gær
2 tsk salt
100 g flydende margarine
12 dl hvedemel (ca.)
18 pølser

spiralpoelser1



Fremgangsmåden:
Du skal lune mælken til fingervarmt i en gryde. Smuldr gæren heri og rør rundt til det er helt opløst.

Hæld mælkeblandingen i en røreskål. Tilsæt salt og margarine – og rør godt rundt.

Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt indimellem. Jeg ælter altid min dej i en køkkenmaskine, så bliver den dejlig blød at arbejde med.

Sæt dejen til hævning under et fugtigt klæde i ca. ½ time.

Ælt dejen godt igennem.

Del dejen i 18 stykker, som rulles til lange strimler og vikles om pølserne en efter en.

spiralpoelser2Læg spiralpølserne på bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i 20-30 minutter.

Tænd imens ovnen på 225 grader varmluft. Når ovnen er varm skruer du den ned til 175 grader.

Bag spiralpølserne i ovnen i ca 10-12 minutter. Hold øje med dem i ovnen. Pølserne må ikke sprække.

Lad dem køle lidt af, inden du spiser dem. Pølserne er MEGET varme.

Server dem med ketchup og gnavegrønt. Mums!

hjerte

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *